Gradovi

U Trebinju obilježen Dan policije RS

U Trebinju obilježen Dan policije RS
Foto: N.N. | U Trebinju obilježen Dan policije RS

TREBINJE- U Trebinju je, ispred zgrade Policijske uprave Trebinje, gdje je prije nekoliko godina sagrađen i spomenik poginulim pripadnicima ove uprave, obilježen danas Dan policije RS.

Napominjući da je je ratnih godina policija bila angažovana i na frontovima i na uspostavljanju javnog reda i mira u lokalnim zajednicama, načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa je istakao da su policajci danas angažovani u jednoj drugoj borbi, protiv nevidljivog neprijatelja, virusa korone.

“Mi smo aktivno uključeni u provođenju svih donesenih mjera u kriznim štabovima, ali pored toga postižemo i na drugim poljima značajne rezultate na koje svi trebamo biti ponosni, jer su sva krivična djela protiv života i tijela javnog reda i mira uspješno dokumentovana i počinioci su predate u nadležnost institucija pravosuđa”, kazao je Laketa.

Napominje da policija radi i na djelima privrednog kriminaliteta o oduzeli akciznih roba vrijednosti preko pola miliona maraka, a dokumentovano je niz krivičnih djela vezanih za opojne droge.

Govoreći o težini policijskog posla, Dejan Bodiroga, predsjednik Udruženja veteran Trećeg odreda specijalne brigade policije je istakao da je policijski posao u svim vremenima bio težak, te da je u ratnim vremenima policija i ratovala i održavala u gradu javni red i mir.

Episkop zahumsko hercegovački i primorski Dimitrije je na spomeniku poginulim pripadnicima CJB Trebinje služio parastos, nakon koga su predstavnici Policijske uprave Trebinje, Grada Trebinja, Boračke organizacije Trebinje i Udruženja veterana III odreda Specijalne brigade policije Hercegovine položili cvijeće, a ispred Spomen ploče u zgradi Uprave zapaljene su svijeće.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije