Gradovi

U Trebinju obilježeno 30 godina od početka ratnih dejstava

U Trebinju obilježeno 30 godina od početka ratnih dejstava
Foto: Srna | U Trebinju obilježeno 30 godina od početka ratnih dejstava

TREBINJE - Služenjem pomena poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Raptima kod Trebinja danas je obilježeno 30 godina od početka ratnih dejstava na području Trebinja.

Predsjednik Boračke organizacije Trebinja Dejan Bodiroga rekao je novinarima da nakon 30 godina ostaju sjećanja i borba za istinu koja treba da se prenese na buduća pokoljenja.

"Može se reći da je taj prvi oktobar 1991. najcrnji dan za Trebinje. U tih prvih 25 ili 26 časova poginulo je 16 Trebinjaca pripadnika Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske i poslije toga još četiri pripadnika JNA", rekao je Bodiroga.

Dragan Beli Ristić komandant Bobanske čete, jedne od najslavnijih u Trebinjskoj brigadi, rekao je novinarima da su sjećanja na saborce i ratna dejstva još uvijek svježa i nikada ih neće zaboraviti.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković rekao je novinarima da danas obilježavaju jedan od najtužnijih dana u novijoj istoriji grada.

"Gradska uprava Trebinja se u kontinuitetu trudi da kroz različite programe omogući podršku boračkim kategorijama", rekao je Bošković.

Cvijeće kod spomenika poginulim borcima u Raptima kod Trebinja položile su delegacije gradske Boračke organizacije, Gradske uprave Trebinje i udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Tokom ratnih dejstava na području grada Trebinja poginulo je 280 boraca Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije