Gradovi

U Trebinju otvorena knjiga žalosti za mitropolitom Amfilohijem

U Trebinju otvorena knjiga žalosti za mitropolitom Amfilohijem
Foto: N.N. | U Trebinju otvorena knjiga žalosti za mitropolitom Amfilohijem

TREBINJE - Povodom smrti visokopreosveštenog mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija, u trebinjskom kultutnom centru je otvorena knjiga žalosti, u koju se mogu upisati svi zainteresovani građani Trebinja.

Prvi se u knjigu žalosti upisao gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, a za njim i predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak i zamjenik gradonačelnika Slađana Skočajić.

“Motropolit Amfilohije je i čovjek i sveštenik koji je dosta značio i za Crnu Goru, ali i za Trebinje i Hercegovinu, odakle bi, da nije virusa korone, veliki broj ljudi otišao na njegovu sahranu, pa zbog toga svoju tugu iskazujemo na ovaj način”, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je pozvao sve građane Trebinja da, poštujući sve epidmiološke mjere, da se upišu u knjigu žalost koja će u Kulturnom centru Trebinje biti otvorena do sutra, kada bude završen obred sahrane mitropolita Amfilohija.

Na ulazu u Kulturni centar vrši se dezinfekcija ruku, a građani koji žele da se upišu u knjigu žalosti obavezni su preko lica nositi zaštitnu masku.

Mitropolit Amfilohije se upokojio juče, 30. oktobra, u 83. godini života od posljedica izazvanih virusom korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije