Gradovi

U Trebinju se gradi nova putna dionica

U Trebinju se gradi nova putna dionica
Foto: N.N. | U Trebinju se gradi nova putna dionica

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor "Hidroelektrana na Trebišnjici" Gordan Mišeljić obišli su radove na putnoj dionici koja povezuje naselje Gornje Police, od takozvanog Željezničkog mosta, s objektom HET-a "Trebinje 2", koje u cijelosti finansira ovo hidroenergetsko preduzeće sa 510.000 maraka, bez PDV-a.

"'Hidroelektrane' su odlučile da iz vlastitih sredstava naprave ovaj put, čija će kolovozna traka biti širine pet metara, sa šetališnom trakom širine 1,6 metara, a duž puta će biti postavljena i LED rasvjeta i na taj način ćemo povezati ovaj naš objekat s gradom", objasnio je Mišeljić.

On je napomenuo da se sve radi u saradnji s gradom Trebinjem i da su radovi pri kraju.

Ćurić je kazao da je u pitanju nastavak ranije započetih poslova uređenja rijeke Trebišnjice i infrastrukture oko njenog korita, tako da je i ova putna dionica nastavak asfaltiranja kolovoznog dijela, ali i uređenja pješačkih staza značajnih za kretanje automobila, a naročito za pješake.

"Stanovnici Trebinja, ali i turisti koji dolaze u naš grad ovom će putnom dionicom od Male brane do Željezničkog mosta dobiti jednu prelijepu stazu za šetnju uz rijeku, što će biti i te kako značajno", kazao je Ćurić.

On je objasnio da se u narednom periodu očekuje i nastavak radova na šetalištu i putu uz rijeku Trebišnjicu, prema manastiru Tvrdoš, a već u idućoj sedmici započinju i radovi na takozvanoj velikoj obilaznici.

I tu će, kako kaže, značajan investitor biti "Hidroelektrane na Trebišnjici", a grad Trebinje se obavezao da će izvršiti eksproprijaciju zemljišta, koja je u toku.

"Ovom će velikom obilaznicom biti spojen dio puta prema Bileći te dio puta prema Herceg Novom i Dubrovniku, a u sklopu ovih poslova upravo na ovom lokalitetu biće građen još jedan most", dodao je Ćurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije