Gradovi

U Trebinju služen pomen komandantu koji je išao ispred svih

U Trebinju služen pomen komandantu koji je išao ispred svih
Foto: Vesna Duka | U Trebinju služen pomen komandantu koji je išao ispred svih

TREBINJE- U Trebinju je, ispred spomenika trebinjskog Vojvode Nedeljka Vidakovića, služen pomen ovom komandantu “Bobanske čete” i njegovim saborcima stradalim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Sjećanja na Krstovdan, 27. septembra 1994. godine, kada su uz Vojvodu Vidakovića u istom rovu poginuli i njegovi saborci, oficiri Ljubiša Popović i Dragan Slijepčević, dok je od posljedica ranjavanja u januaru 1995. preminuo Aleksandar Masleša, evocirali su njihovi prijatelji, predstavnici Gradske uprave, Boračke organizacije i brojni građani Trebinja, koji su položili cvijeće i zapalili svijeće.

"Vojvoda je bio prvi među nama i zaslužio veliko poštovanje jer je u svakoj borbi bio pred nama, komandujući uvijek – za mnom, vodeći računa o svakom svome saborcu, a istovremenu pružajući veliko samopožrtvovanje kao i svi oni koji su učestvovali u ratu, jer su bili svjesni da brane svoj rodni prag, svoju otadžbinu, roditelje, svoju djecu", kazao je saborac Dragan Beli Ristić koji je nakon njega preuzeo komandu nad četom.

Napominjući da je Vojvoda Vidaković jedan od 23 borca ove čete koji su život položili na oltar otadžbine, što je veliki broj za vojnu formaciju kakva je četa, Ristić je najavio da će se u selu Rapti, gdje je sagrađen spomenik za sve poginule pripadnike “Bobanske čete”, u petak obilježiti početak ratnih dejstava na teritoriji Trebinja.

Dejan Bodiroga, predsjednik Boračke organizacije Trebinja, kaže da sjećanja na sve poginule borce Trebinja žive u mislima njihovih najmilijih, ali i njihovih ratnih drugova, opominjući da je rat nešto što nikada više ne smije da se ponovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije