Gradovi

U Trebinju zvanično otvorena turistička sezona 2022.

U Trebinju zvanično otvorena turistička sezona 2022.
Foto: Vesna Duka | U Trebinju zvanično otvorena turistička sezona 2022.

​TREBINJE - Novom ljetnom promotivnom kampanjom Turističke organizacije Trebinje, nazvanom "Grad koji volite", kao i mini turističkim sajmom u Dučićevoj ulici na kome se promotivnim materijalom i video sadražejima predestavilo nekoliko gostujućih turističkih organizacija regiona, zajedno sa dječjim karnevalom, u Trebinju je zvanično otvorena ovogodišnja turistička sezona.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je na sinošnjem zvaničnom otvaranju sezone istakao da Trebinje spremno dočekuje i ovu turističku sezonu, te da će ona biti bogata sadržajima od kojih će se neki prvi put održati u ovom gradu.

"Turizam je jedna od tri grane na kojima zasnivamo naš razvoj i koja je kao takva dio strategije razvoja grada Trebinja do 2027. Godine, a na nama je da naše strateške grane uvijek i iznova unapređujemo", rekao je Ćurić.

I direktorica Turističke organizacije grada Trebinja Mirjana Putica je potvrdila da svi pokazatelji do sada idu u prilog činjenici da trebinjski turizam nastavlja uzlaznu putanju kojom se kreće više od deset posljednjih godina, izrazivši zadovoljstvo što se turistima iz Srbije, Crne Gore i BiH, sve više pridružuju oni iz drugih krajeva Evrope i svijeta.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je da je grad Trebinje jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u Srpskoj, te istakao da se turisti uvijek rado vraćaju u Trebinje, ali i druge krajeve Republike Srpske, gdje uživaju u svim čarima planinskog turizma, u raftingu i drugim ponudama.

Nakon sinošnjeg zvaničnog otvaranja, danas je u Dučićevoj ulici od 10 do 14 časova  priređen svečani program koji obuhvata promociju ponude gostujućih turističkih subjekata u okviru brendiranih promotivnih štandova, uz video prezentacije destinacija, raznovrstan kulturno-umjetnički program, zabavni sadržaj i dječiji karneval, dok će u okviru večernjeg programa od 21:30 časova biti priređen koncert popularnog "Dejan Petrović Big benda"...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije