Gradovi

U Tuzli povučena odluka: Radnje s obućom otvorene pa zatvorene

U Tuzli povučena odluka: Radnje s obućom otvorene pa zatvorene
Foto: N.N. | U Tuzli povučena odluka: Radnje s obućom otvorene pa zatvorene

TUZLA - Kantonalni štab civilne zaštite Tuzla danas je morao povući odluku koju je juče donio, a kojom se dozvoljava rad trgovinama tekstila i obuće ukoliko djeluju van tržnih centara.

Fahrudin Solak, komandant Federalnog štaba civilne zaštite, upozorio je Kantonalni štab da ne smije donositi naredbe bez njegove saglasnosti i da spornu naredbu povuče, te je Kantonalni štab juče odluku stavio van snage. Federalni štab civilne zaštite pozvao se na ranije donesenu odluku.

"Nama je logično da dozvolimo rad trgovinama obuće. Slušali smo glas naroda i odlučili tako. Imamo na području TK 12.500 obrtnika koji su u teškoj situaciji upravo zbog ovih naredbi, te tako istovremeno, imamo dozvoljenu prodaju hrane za životinje, recimo, a nemamo dozvolu za prodavnice obuće i odjeće. Po kojem kriteriju se donose te naredbe", pita Mustafa Šakić, komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite.

On je dodao da Kantonalni štab nijednu naredbu ne može donijeti ako nije usaglašena sa Federalnim štabom iako je TK prije Federacije donio dio restriktivnih mjera u početku pandemije virusa korona u TK.

"Nećemo više donositi nijednu naredbu. Kada nas građani budu pitali zašto ne djelujemo u pravcu u kojem smo jučer djelovali, imamo odgovor i opravdanje da nam ne dozvoljava Federalni štab civilne zaštite", rekao je Šakić i dodao da se ovaj štab nije slagao ni sa naredbom federalnog nivoa da se penzionerima dozvoli kretanje. Šakić je dodao da postoji dosta apsurda u naredbama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije