Gradovi

U karantinu Studentskog centra u Zvorniku smješteno 38 lica

U karantinu Studentskog centra u Zvorniku smješteno 38 lica
Foto: RTRS | U karantinu Studentskog centra u Zvorniku smješteno 38 lica

U karantinu u Studentskom centru Karakaj smješteno je 38 lica, a u graničnom karantinu u tom mjestu su dva lica koja čekaju premještaj u karantine lokalnih zajednica, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije Zvornik.

Prema izvještaju Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik u kućnoj izolaciji na području grada nalazi se 221 lice, dok je mjera samoizolacije završena za 922 osobe.

Na području grada Zvornika 48 lica negativno je na virus korona, jedno lice je od ranije pozitivno, dok se za pet lica rezultati očekuju narednih dana.

Komunalna policija u Zvorniku imala je 82 kontrole, od čega je kontrolisano 14 vozača i sve kontrole su uredne.

Policijski čas prekršilo je jedno lice, a šest osoba starijih od 65 godina prekršilo je mjeru zabrane kretanja, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Tržišna inspekcija vrši pojačanu kontrolu radnji koje su se odjavile, a nastavile da rade, što je posebno izraženo kod taksi prevoza.

Prema podacima nadležnog odjeljenja Gradske uprave Zvornik, broj trajno odjavljenih radnji u Zvorniku nije se povećao u periodu pandemije u odnosu na višemjesečni prosjek.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa evidentirana su 452 prelaska granice u oba smjera.

Volonterski servis grada Zvornik, koji ima 31 aktivnog volontera, imao je 11 intervencija.

Gradski štab apeluje na građane da poštuju naredbe i preventivne higijenske mjere lokalnih i republičkih organa u borbi protiv širenja virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije