Gradovi

U maskenbalu na ulicama Prijedora 200 mališana vrtića "Radost"

U maskenbalu na ulicama Prijedora 200 mališana vrtića "Radost"
Foto: Srna | U maskenbalu na ulicama Prijedora 200 mališana vrtića "Radost"

PRIJEDOR - Dječiji vrtić "Radost" iz Prijedora organizovao je danas, povodom Nedjelje djeteta, maskenbal na kome je 200 mališana maskiranih u svoje omiljene junake šetalo ulicama grada.

Vršilac dužnosti direktora ove javne predškolske ustanove Tatjana Brdar rekla je da je, pored niza aktivnosti koje u Nedjelji djeteta organizuju u vrtiću, na red došao i tradicionalni maskenbal, nakon par godina pauze zbog virusa korona.

"Konačno smo ove godine u punom kapacitetu, i više od 200 mališana naše ustanove danas je na ulicama. Maskirali su se i obukli kostime svojih omiljenih junaka i uplovili u svijet mašte", rekla je Brdar novinarima u Prijedoru.

Ona je zahvalila gradonačelniku Slobodanu Javoru koji je danas bio u posjeti, uručio poklone mališanima, ispratio njihovu priredbu, te učestvovao u defileu kroz grad i doveo djecu do LJetne bašte gdje je za njih priređen prigodan program.

"Ovo je jedan od najzanimljivijih i najsretnijih događaja u našoj ustanovi i nadam se da će biti nastavljen i ubudće", dodala je Brdareva.

Vaspitač Nataša Kecman rekla je da su djeca cijelu ovu sedmicu uzbuđena, sretna i vesela zbog današnjeg dana. "Jedva su čekala da se maskiraju", dodala je Kecmanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije