Gradovi

U planu stotinu projekata u Trebinju

U planu stotinu projekata u Trebinju
Foto: N.N. | U planu stotinu projekata u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju je do kraja 2024. godine planirana realizacija stotinu kapitalnih projekata, za šta će btit izdvojieno 117 miliona maraka.

Ovo je zacrtano prema srednjoročnom planu kapitalnih investicija koji će biti predložen na usvajanje na prvoj redovnoj sjednici Skupštine grada, jer, kako kaže Nataša Tučić, načelnica Službe za lokalni ekonomski razvoj, investicije i energetsku efikasnost, kapitalne investicije ne smiju čekati.

"Plan obuhvata investicije podijeljene u nekoliko oblasti, privredu, infrastrukturu, zdravstvo, sport, ekologiju i ostalo, gdje smo dogovorili i izvor finansiranja pomenutog planskog perioda, koji se nadovezuje na raniji iz  2017. godine, kada su realizovani ili započeti brojni projekti koji će biti nastavljeni u ovom planskom periodu", pojasnila je Tučićeva.

Ona objašnjava da se sve radilo po javnom pozivu, na koji su projekti mogli biti kandidovani od kraja februara do sredine marta, pa je plan trebalo da bude ranije ponuđen odbornicima koji će se o njemu izjasniti, ali je cjelokupan proces usporio virus korona.

U planu je trenutno više od stotinu projekata, a od predviđenih 117 miliona maraka, koliko će investicije koštati, nisu samo investicije grada Trebinja, već i javnih preduzeća, Vlade Republike Srpske, a vrijednost svake od investicija je minimalno 50.000 maraka.

Plan podrazumijeva i grant sredstva i IPA fondove, pa će, kako kaže Tučićeva, sublimirati rad Gradske uprave i svih javnih preduzeća na teritoriji Trebinja u smislu investiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije