Gradovi

U subotu prva ulična trka u Drvaru

U subotu prva ulična trka u Drvaru
Foto: N.N. | U subotu prva ulična trka u Drvaru

DRVAR - Kulturno-sportska manifestacija "Ulična trka Drvar 2019" održaće se prvi put u ovoj opštini u subotu, 27. jula.

Manifestacija će biti upriličena u organizaciji Zavičajnog udruženja Drvarčana iz Banjaluke "Moj Drvar", koje postoji od 2006. godine, a partner je opština Drvar.

Kako je naveo Milan Bašić, sekretar Udruženja "Moj Drvar" Banjaluka, trka će početi u 14 časova, a učesnici se mogu prijaviti sat vremena prije početka trke. 

Ističe da je staza duga 4,5 kilometara, a prvih dvije stotine učesnika dobiće majice na poklon, dok su za prva tri najuspješnija učesnika obezbijeđene i novčane nagrade. 

Kako su naveli organizatori, nakon trke u Spomen-kompleksu "25. maj" biće upriličena zakuska, a u večernjim satima i žurka na otvorenom uz DJ-a. 

Organizovan je i besplatan prevoz autobusima iz Banjaluke sa stare autobuske stanice. "Autobusi kreću u osam ujutro, a povratak je u večernjim časovima", naveo je Bašić.

Branko Vještica, predsjednik UG "Moj Drvar", istakao je značaj ovakvog događaja za Drvar, kao opštinu sa najvećim brojem srpskih povratnika u FBiH, te značaj obilježavanja 27. jula kao dana kada je narod Bosanske Krajine digao ustanak upravo u Drvaru protiv fašističkih okupatora.

Novac za ovu manifestaciju obezbijedili su Vlada Republike Srpske i Ministarstvo porodice, omladine i sporta. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije