Gradovi

U trebinjskom naselju Tini otvoreno novo igralište

U trebinjskom naselju Tini otvoreno novo igralište
Foto: N.N. | U trebinjskom naselju Tini otvoreno novo igralište

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je, sa direktorima preduzeća "Komunalno" Nedeljkom Lambetom i "Vodovoda" Spasom Radovićem, obišao novorenovirano dječije igralište u najvećem stambenom bloku u gradu "Tini", za šta je Grad Trebinje izdvojio oko 170.000 maraka.

Na ovom je mjestu igralište postojalo i ranije, ali nije posjedovalo cjelokupan mobilijar za igru djece svih uzrasta, a, kako je rekao Ćurić, njegova je rekonstrukcija započeta još 2019. godine, dok je radove usporila i pandemija virusa korona.

"Ovo je sada moderno igralište, kakvo zaslužuju imati sva trebinjska naselja, pa ćemo u narednom periodu nastaviti upravo sa ovakvim projektima, kako bi svako naselje imalo i igralište za malu djecu, ali i za stariji uzrast, kao što ovdje imamo i klackalice, i ljuljaške, ali i terene za fudbal i košarku", kazao je Ćurić.

On je napomenuo da je u tom kontekstu u naselju Gorica već renovirano nekoliko igrališta, u naselju Police je započeta izgradnja sličnog igrališta, a planirana je gradnja i rekonstrukcija u naseljima Zasad i Hrupjela. 

"U svemu nam pomažu i međunarodne organizacije, i nevladin sektor, i resorna ministarstva, ali i naši ministri, a najviše smo uradili sopstvenim sredstvima, pa ćemo se truditi da takav kontinuitet održimo i u narednom periodu, iako je ova godina drugačija od drugih i evidentan je nedostatk sredstava", kazao je Ćurić.

Mještani stambenog bloka "Tini" kažu da su uređenje igrališta najprije pokrenuli sami stanovnici ovih zgrada, ali su, kako kažu, uz pomoć gradske uprave, dobili jedno od najljepših igrališta u Republici Srpskoj.

"Sada ne samo da imamo igrališta za sve sportove, već smo dobili ljuljaške, klackalice, kao i česmu-fontanu sa pijaćom vodom sa divnim mjestima za odmor, a što je najvažnije, sve je ograđeno arlama sa zelenilom tako da je igralište vrlo bezbjedno za igru, ali je sve jako ugodno za oči", kaže predsjednik Mjesne zajednice Tini Dražen Vujović.

Njegov komšija Dragan Miš dodaje da se očekuje još samo novo presvlačenje sportskih terena, iako oni imaju podlogu urađenu prije 14 godina, a očekuju se i klupe i rekonstrukcija rasvjete.

"Na naše igralište sada dolaze i mališani iz okolnih naselja, jer smo zaista dobili idealne terene i igrališta, ali smo dobili i mali park, što je značajno za sve nas", dodaje on, ističući da mještanima samo preostaje adekvatno održavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije