Gradovi

Pratite nas na Google news

U zemljotresu u Kostajnici oštećeno 935 objekata

U zemljotresu u Kostajnici oštećeno 935 objekata
Foto: N.N. | U zemljotresu u Kostajnici oštećeno 935 objekata
Srna

KOSTAJNICA - U opštini Kostajnica 935 objekata oštećeno je u zemljotresu koji je krajem prošle godine pogodio ovu lokalnu zajednicu, od kojih je 12 toliko urušeno da neće moći biti sanirano, utvrđeno je kategorizacijom.

"Kategorizacijom je obuhvaćeno ukupno 2.857 objekata, od čega je 935 oštećeno, odnosno kategorisano odgovarajućim stepenom oštećenja", rekao je Srni načelnik opštine Nikola Janjetović.

Prema njegovim riječima, 12 objekata je kategorisano najvišim, šestim stepenom oštećenja, što znači da su urušeni ili oštećeni u tolikoj mjeri da njihova sanacija nije moguća.

"Trećom kategorijom su označena 122 objekta, četvrtom 63, a petom kategorijom 32 objekta i za objekte sa ovim kategorijama moraće se raditi projekti sanacije, kojima će biti određen obim radova. Međutim, nije isključeno da neki od ovih objekata neće više moći biti korišteni", rekao je Janjetović i dodao da je prvom i drugom kategorijom označeno 706 objekata.

Janjetović je naveo da će komisije sada pristupiti određivanju globalne štete, što bi trebalo da bude završeno do 15. marta.

On je istakao da će ove sedmice biti pregledana i infrastruktura.

"Građani su prijavili pukotine na putevima, ima određenih kvarova i na vodovodnoj mreži, ali čekaćemo riječ stručnjaka - onda ćemo znati o čemu je riječ", rekao je Janjetović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije