Gradovi

US i PUP zajedno na izbore u Trebinju: Cilj tri odbornika

US i PUP zajedno na izbore u Trebinju: Cilj tri odbornika
Foto: V.D. | US i PUP zajedno na izbore u Trebinju: Cilj tri odbornika

TREBINJE - Rukovodstva gradskih odbora Ujedinjene Srpske i Partije ujedinjenih penzionera iz Trebinje potpisali su, u prostorijama Ujedinjene Srpske u ovom gradu, koalicioni sporazum o saradnji i zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima.

Oni su nakon potpisivanja sporazuma zauzeli i zajednički stav da, pored ranije date podrške kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Mirku Ćuriću, njihova zajednička lista bude stastavljena od članova i jedne i druge stranke, čiji će nosilac biti Milan Kovač, predsjednik GO Ujedinjena Srpska.

"Naš izborni cilj je 1.500 glasova, odnosno, tri odbornička mandata koja ćemo dobiti sa liste različitih profila kandidata od kojih su dvije trećine sa visokom i višom stručnom spremom, a zadovoljili smo i kriterijume zastupljenosti ženskog pola sa 14 kandidatkinja, dok je prosjek starosti naše liste, iako smo u koaliciji sa penzionerima, 42 godine starosti", istakao je Kovač, napomenuvši da će lista biti na vrijeme i u skladu sa propisima predata na ovjeru CIK-u.

Đoko Tarana, predsjednik GO Partije ujedinjenih penzionera je izrazio uvjerenje da će ova koalicija imati i svoj klub odbornika, ted a će njihovi odbornici više učestvovati u kreiranju i poboljšanju socijalnih programa u radu gradske uprave.

"Mi smo zadovoljni i brojem penzionera na našoj zajedničkoj listi, što smo ranije dogovorili u interesu kvalitetnijeg djelovanja u koaliciji sa jačim kapacitetom", rekao je Tarana.

Obje stranke su se saglasile da mogu učiniti napor da dođu do zacrtanih ciljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije