Gradovi

Više od 600 osnovaca trčalo protiv dijabetesa

Više od 600 osnovaca trčalo protiv dijabetesa
Foto: Srna | Učenici trčali kros da podignu svijest o dijabetesu kod djece

TREBINJE - Više od 600 dječaka i djevojčica iz trebinjskih škola učestvovalo je u jedanaestom po redu Krosu protiv dijabetesa, koji se deceniju unazad odvija u organizaciji Uduženja dijabetičara Trebinje, a u saradnji sa Domom zdravlja, Policijskom upravom i osnovnim školama i vrtićima iz Trebinja, uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kluture RS.

Glavni pokrovitelj krosa je Gradska uprava Trebinje čiji načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić ističe da je ulaganje u omladinu zalog za budućnost, a zdrava omladina podrazumijeva i zdravu sredinu.

"Zbog toga će Gradska uprava i ubuduće podržavati sve ovakve projekte i sve ono što unapređuje život u našem gradu", kazala je Skočajićeva.

Nada Bijedić, predsjednica Udruženja dijabetičara Trebinje koje je organizovalo kros povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, kaže da se manifestacija organizuje s ciljem s ciljem povećanja građanske svijesti o sveprisutnijoj pojavi dijabetesa kod školske djece, u svim socijalnim i starosnim kategorijama.

“Naša vizija Trebinje bez dijabetesa nije fantazija, već obećanje i našeg udruženja i svih naših saradnika na ovom i drugim sličnim projektima, da ovu bolest možemo barem suzbiti našim promoterskim radom i upornim zalagenjem da je i oni koji imaju dijabetes barem drže pod kontrolom”, kazala je nakon održanog krosa Bijedićeva.

Ona se zahvalila svima koji su pomogli održavanje krosa, a o zainteresovanosti osnovaca za ovu manifestaciju najbolje govori podatak da je Udruženje nabavilo 480 majica, ali je još više od 150 mališana ostalo bez majica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije