Gradovi

Učenici učili da se snalaze u prirodi

Učenici učili da se snalaze u prirodi
Foto: N.N. | Učenici učili da se snalaze u prirodi

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio je druženje u Gradskoj upravi sa trebinjskim srednjoškolcima, učesnicima projekta "Povratak prirodi", koji su u Izviđačkom eko-centru "Ušće" proveli deset dana obučavajući se u izviđačkim, planinarskim, sportskim vještinama i stičući znanja iz prve pomoći i ekologije.

Ćurić je pojasnio da je projekat "Povratak prirodi" jedan od najvažnijih koji su posvećeni mladim ljudima i njihovom zdravijem odrastanju u eri tehnološkog napretka i društvenih mreža.

"U proteklih dvije i po godine smo uradili 30 programa i preko 60 investicija, ali ovo je jedan od najznačajnijih projekata zato što se tiče omladine. Došli smo u situaciju da ima sve manje prilika da mladi ljudi borave u prirodi i upoznaju se sa svim onim što se u prirodi dešava, kako bi u slučaju da dođu u neku nepredviđenu situaciju mogli adekvatno da se snađu i bez telefona i svih tehnoloških dostignuća koja im se danas nude", naveo je Ćurić.

On je podsjetio da su mladim ljudima, učenicima drugih razreda srednjih škola, članovi brojnih organizacija iz Trebinja, poput planinara, speleologa, medicinskih radnika, članova Crvenog krsta, prenijeli važna znanja koja im mogu pomoći u lakšem snalaženju u prirodi.

"Ovo iskustvo želimo da prenesemo i na republički nivo, da prvenstveno unaprijedimo ovaj projekat u našem gradu, ali potom da on bude sprovođen i u drugim opštinama Srpske", naveo je Ćurić.

U projekat je bilo uključeno 36 učenika drugih razreda trebinjskih srednjih škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije