Gradovi

Udruženje veterana ostalo ispred gradske uprave Trebinje

Udruženje veterana ostalo ispred gradske uprave Trebinje
Foto: N.N. | Udruženje veterana ostalo ispred gradske uprave Trebinje

TREBINJE - Članovi Udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata Trebinje odbili su danas da ih primi načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Trebinja Miodrag Novokmet, jer su, kako kažu, tražili prijem kod gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića.

Goran Nović, predsjednik Udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata GO Trebinje, na kratkoj pres-konferenciji, organizovanoj pred vratima gradske uprave, potvrdio je da je dobio ponudu za sastanak s načelnikom Novokmetom, ali su oni to odbili i traže izričito susret sa gradonačelnikom, a kada im je ponuđena i ta opcija, ponovo su je odbili, jer bi u tom slučaju trebalo, dodaje, da otkažu i pres-konferenciju.

On, između ostalog, tvrdi da se bivšim borcima isključuje struja, te da traže da se zapošljavaju ljudi.

Objašnjavajući da je gradsko Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu formirano upravo zbog toga da se lakše rješavaju prava, ali i svi zahtjevi boraca u Trebinju, gradonačelnik Ćurić se zapitao kako bi se, i pored najbolje volje za susretom sa svim kategorijama stanovništva, uopšte imao vremena baviti svim projektima.

"Ja sam ih uputio na nadležno odjeljenje, a kada se iscrpi taj resurs, ako budu nezadovoljni, ja sam spreman da primim ne samo njih, već i ostale kategorije", kazao je Ćurić, dodajući da nije dobro da se Boračka organizacija dijeli, da se formiraju neka druga udruženja i organizacije.

On je kazao da borci na taj način urušavaju svoje jedinstvo, a da su tako radili 1991. godine kada su branili Trebinje, pitanje bi bilo, kako kaže, da li bismo mi danas bili ovdje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije