Gradovi

Pratite nas na Google news

Ugovore o stipendiranju potpisala 163 studenta

Ugovore o stipendiranju potpisala 163 studenta
Foto: Srna | Ugovore o stipendiranju potpisala 163 studenta
Srna

ZVORNIK - U zvorničkoj Gradskoj upravi danas su ugovore o stipendiranju potpisala 163 studenta, kojima je u školskoj 2018/2019. godini odobrena stipendija u iznosu od 1.000 KM.

Studentima je, nakon potpisivanja ugovora, isplaćena prva rata u iznosu od 100 KM.

Ugovore su potpisali studenti koji imaju prosjek veći od 8,5, nosioci Vukove diplome iz srednje škole, studenti master studija sa prosjekom većim od 9,00, studenti bez oba roditelja i studenti sa smetnjama u razvoju.

Osim navedenih kategorija, stipendije su odobrene i za tri studenta iz kategorije djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, te za 61 studenta slabog materijalnog stanja.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je novinarima da je posebno ponosan što grad ima 163 studenta sa prosjekom većim od 8,5, dodavši da je od tog broja 150 studenata sa državnih univerziteta u Beogradu i Novom Sadu.

"Praktično, jedan razred gimnazije svake godine studirajući na prestižnim univerzitetima ostvaruje prosjek ocjena veći od 8,5", istakao je Stevanović.

On je naglasio da je to ozbiljna satisfakcija za sve ono što čini Gradska uprava za zvorničke srednje škole, odnosno za obrazovne ustanove, kako bi mladim sugrađanima bili obezbijeđeni što bolji uslovi za učenje.

"Ostaje nam još veća odgovornost da konstantno popravljamo uslove da se studenti sa diplomama završenih fakulteta vrate i svojim radom grade svoj grad", rekao je Stevanović i naglasio da su upravo ovi mladi generacija od koje se mnogo očekuje.

Ukupno će za stipendirinje studenata u školskoj 2018/2019. godini iz budžeta grada Zvornika biti izdvojeno oko 183.000 KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije