Gradovi

Ugovori za izgradnju 31 kuće za povratnike u Doboju

Ugovori za izgradnju 31 kuće za povratnike u Doboju
Foto: Ilustracija | Ugovori za izgradnju 31 kuće za povratnike u Doboju

DOBOJ - Predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i Gradske uprave Doboj potpisali su danas sa 31 povratnikom hrvatske nacionalnosti ugovore o stambenom zbrinjavanju koji će biti realizovani po sistemu "ključ u ruke".

Zamjenik direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Juričević naveo je da je riječ o projektu Regionalnog stambenog zbrinjavanja "BiH četiri", a da se danas u Doboju izvođač uvodi u radove za izgradnju 31 stambenog objekta.

Juričević je rekao da je projektom, vrijednim više od sedam miliona KM, predviđena gradnja ukupno 218 kuća na području cijele Republike Srpske, te najavio da će u narednom periodu ugovori biti potpisani i u drugim lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Vlado Blagojević rekao je da će Gradska uprava u okviru svojih nadležnosti obezbijediti neophodnu prateću dokumentaciju, te podsjetio da je u prethodnom periodu obnovljeno dvadesetak kuća povratnika.

Ugovore su danas, između ostalih, potpisali Jozo Marić i Mijat Ešegović iz dobojskog naselja Foča.

Jozo Marić kaže da je najljepše živjeti u rodnom kraju i da mu obnova kuće mnogo znači.

Mijat Ešegović, koji živi u Austriji, rekao je da nakon obnove stambenog objekta po sistemu "ključ u ruke" postoji mogućnost da se vrati u prijeratno mjesto stanovanja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije