Gradovi

Ujedinjena Srpska očekuje drastično povećanje glasova u Hercegovini

Ujedinjena Srpska  očekuje drastično povećanje glasova u Hercegovini
Foto: N.N. | Ujedinjena Srpska očekuje drastično povećanje glasova u Hercegovini

TREBINJE - Svi gradski odbori Ujedinjene Srpske u Hercegovini će na predstojećim lokalnim izborima ostvariti povećanje izbornog rezultata barem za 50% više nego na ranijim izborima, poručeno je na pres konferenciji ove stranke održanoj u Trebinju, na kojoj su prisustvovali i članovi Predsjedništva US Siniša Vidović i Milan Kovač.

“Mi mislimo da će taj broj u pojedinim mjestima biti i veći, da bi već 2022. godine mogli govoriti o prelasku izbornog cenzusa naše izborne jedinice i osvajanje jednog poslaničkog mandata u Narodnoj skupštini RS”, kazao je Milan Kovač.

Napominjući da u dvije lokalne zajednice, Čajniče i Rudo, Ujedinjena Srpska ima svoje kandidate za gradonačelnike, Kovač je podsjetio da će trebinjski Gradski odbor podržati za tu kandidaturu aktuelnog gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića.

On je istakao i to da trebinjski Gradski odbor Ujedinjene Srpske podržava crnogorsku braću u borbi za srpske svetinje, poručivši im da 30. avgusta bez bojazni izraze svoju volju na izborima i, stavši u odbranu svetinja, promijene režim u Podgorici.

Siniša Vidović je napomenuo da Ujedinjena Srpska stoji uz svoj narod u Crnoj Gori, koji će, kako je rekao, sačuvati crnogorsku čast i obraz.

“Želimo da upozorimo i naše građane na informacije prema kojim se na teritoriji BiH nalaze određene grupe iz Crne Gore sa ciljem kupovine glasova preko lažnih ličnih karata, kako bi glasali za DPS i Mila Đukanovićana, što je zakonom zabranjeno i kažnjivo”, upozorio je Vidović, pozivajući nadležne da to ispitaju i eventualno sankcionišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije