Gradovi

Ujedinjenje ljevice počelo u Tuzli

Ujedinjenje ljevice počelo u Tuzli
Foto: N.N. | Ujedinjenje ljevice počelo u Tuzli

TUZLA- Na zajedničkoj press konferenciji gradskih organizacija Socijaldemokrata BiH i Demokratske fronte, danas je najavljen zajednički nastup ove dvije stranke na lokalnim izborima 2020.

Stranke će imati odvojene liste ali zajedničkog kandidata za gradonačelnika.

Iz grada Tuzle treba početi neko buduće zajedništvo sličnih partija lijeve orjentacije na državnom nivou jer ako igdje postoji socijaldemokratija, ona je u Tuzli, smatraju Socijaldemokrati BiH.

„Imamo velike ambicije. Mi jesmo novi politički subjekt, DF je stariji brat. Mislimo da zajedničkim snagama možemo sa izvradnenim kandidatom postići zavidan rezultat u Tuzli. Možemo imati šefa izvršne vlasti i većinu u Gradskom vijeću“,  rekao je Žarko Vujović, potpredsjednik SD BiH.

 Vujović je posebno naglasio da poziva neaktivne glasače koji se žale na vlast ali ne glasaju da izađu na predstojeće izbore.

I članovi Demokratske fronte imaju slične stavove te ističu da ujedinjenje sa SD BiH je početak ujedinjenja ljevice, ne samo na području Tuzle i TK, već i šire jer jer ljevica razjedinjena.

„Imat ćemo zajedničkog kandidata ljevice koji će biti kandidat ne samo ljevice već svih građana Tuzle koji se opredjele za tog našeg kandidata za budućeg gradonačelnika“, smatra Mahir Mešalić, predsjednik KO DF-a.

Ko će biti taj kandidat, novoformirana koalicija nije o tome za sada htjela govoriti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije