Gradovi

Ulica patrijarha Pavla u Bijeljini postaje pješačka zona

Ulica patrijarha Pavla u Bijeljini postaje pješačka zona
Foto: Grad Bijeljina | Ulica patrijarha Pavla u Bijeljini postaje pješačka zona

Ulica patrijarha Pavla, koja od Trga kralja Petra I Karađorđevića, pored Manastira Svetog Vasilija Ostroškog, vodi do Gradskog parka, uskoro će biti popločana i pretvorena u savremenu pješačku zonu, najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je istakao da je cilj Gradske uprave i Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine da što više javnih površina bude prilagođeno potrebama pješaka.

"Želimo građanima da pružimo, prije svega, više prostora za šetnju, ali i za vožnju biciklom i rekreaciju. Ulica patrijarha Pavla biće popločana u toku ove građevinske sezone, imamo izrađen projekat, ali još razmišljamo o vrsti podloge, da li će to biti granit ili neka druga vrsta materijala", naveo je gradonačelnik Bijeljine.

On je istakao da će stanarima ove ulice biti omogućen prilaz automobilima do njihovih stambenih objekata, kao i sveštenstvu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

"Tu se nalaze i jedan hotel, banke, i drugi pravni subjekti i svakako ćemo im omogućiti prilaz automobilima za njihove potrebe. Međutim, to neće ugroziti pješačku zonu, ulica će biti zatvorena, i građani će sigurno uživati u novom prilazu najvećoj i najljepšoj zelenoj oazi u centru grada", poručio je Mićić.

On je dodao da nadležni u Gradskoj upravi, uporedo sa izgradnjom pješačkih zona i biciklističkih staza, analiziraju saobraćaj u gradskoj zoni i razmišljaju o promjeni režima saobraćanja u pojedinim ulicama, kako bi bila smanjena gužvu u gradskom jezgru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije