Gradovi

Unapređenje infrastrukture u Amajlijama

Unapređenje infrastrukture u Amajlijama
Foto: N.N. | Unapređenje infrastrukture u Amajlijama

BIJELJINA - Asfaltiranje puta od crkve prema seoskom groblju u Amajlijama kod Bijeljine u dužini od 1.800 metara košta 194.000 KM, od čega su mještani obezbijedili učešće od 30 odsto, dok će preostali iznos biti izdvojen iz gradske kase, rečeno je na sastanku gradonačelnika Miće Mićića i članova Savjeta ove mjesne zajednice.

Osim puta, koji će biti završen u narednim danima, na sastanku je razgovarano i o mogućnostima sanacije prilaznog puta u selo, ali i o još nekoliko tema koje su od važnosti za stanovnike Mjesne zajednice Amajlije.

Mićić je najavio i pomoć Gradske uprave Bijeljina za žitelje novog naselja u Amajlijama.

"U dotrajalim zgradama alternativnog smještaja je drvena stolarija koja će biti zamijenjena. Vrijednost ovog projekta je 46.000 KM, a sredstva za njegovu realizaciju biće uskoro obezbijeđena", rekao je Mićić novinarima.

On je najavio da se očekuje da u saradnji sa Sekretarijatom za raseljena lica i migracije Republike Srpske, u okviru novog naselja počne izgradnja još jednog stambenog objekata od 12 stanova.

"Grad će, kao i do sada, osim izrade projekta, obezbijediti infrastrukturu, uključujući asfaltiranje pristupnih puteva i neophodne dozvole i saglasnosti za gradnju. Počeli smo izgradnju objekta u kojem će stanari naselja imati prostorije za društvene sadržaje i prodavnicu, tako da, kada naredna zgrada od 12 stanova bude završena, stanari naselja će imati potpuno uređeno mjesto za život", rekao je Mićić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice u Amajlijama Mladen Trifković zahvalio je Gradskoj upravi što će pomoći u izgradnji puta prema groblju, koji je izuzetno značajan za mještane.

"Očekujemo dobru saradnju i u realizaciju narednih projekata u Amajlijama, a zajedno smo odredili prioritete koje je potrebno postepeno rješavati", istakao je Trifković. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije