Gradovi

Pratite nas na Google news

Univerzitetska bolnica Foča dobila savremeni CT aparat

Univerzitetska bolnica Foča dobila savremeni CT aparat
Foto: Srna | Univerzitetska bolnica Foča dobila savremeni CT aparat
Srna

FOČA - U Univerzitetskoj bolnici Foča danas je pušten u rad savremeni CT aparat, u vrijednosti milion i po maraka.

Aparat je nabavljen u okviru projekta modernizacija ove ustanove za koji je Vlada Republike Srpske izdvojila 16,3 miliona KM, a podrazumijeva rekonstrukciju i dogradnju centralnog objekta, nabavku nove opreme i adaptaciju nove Poliklinike.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković, koji je prisustvovao puštanju u rad ovog aparata zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alenom Šeranićem, rekao je da će Vlada Srpske i ubuduće pomagati zdravstveni sistem.

Navodeći da je jedna od najvećih primjedaba građana zdravstvenom sistemu bilo čekanje na preglede na aparatima za dijagnostiku, Višković je istakao da je u Univerzitetskoj bolnici Foča nabavkom novog CT aparata čekanje svedeno na jedan dan.

Višković, koji je prvi put posjetio Foču i Univerzitetku bolnicu, rekao je da bi radovi, koji su počeli u aprilu, mogli biti završeni do kraja godine, te da se očekuje da za Dan Republike bude otvoren modernizovan objekat.

"Želja je da poboljšamo uslove života i rada", istakao je Višković.

Ministar Alen Šeranić rekao je da projekat teče dobrom dinamikom i da je modernizacija posebno važna za proces obrazovanja na Medicinskom fakultetu, jer će studenti imati priliku da uče na savremenim aparatima.

"Zajedno sa kolegama koji ovdje rade moći će da daju puni doprinos stručnom i naučnom medicinskom radu u Republici Srpskoj", naveo je Šeranić.

Direktor Univerzitetske bolnice Radmil Marić rekao je da su dobili skener najnovije generacije.

"Sada bolnica, osim postojećeg skenera, ima i novi, tako da će pacijenti biti na vrijeme zbrinuti i neće više biti redova čekanja. Na usluzi smo i ostalim pacijentima izvan naše filijale, kao što smo uvijek bili, jer se u ovoj bolnici liječi oko 50 odsto pacijenata koji dolaze iz drugih filijala. Ipak smo Univerzitetska bolnica", istakao je Marić.

Višković i Šeranić su održali sastanak sa rukovodstvom bolnice i načelnicima svih bolničkih odjeljenja. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije