Gradovi

Uručena božićna pečenica porodici Gligić

LUKAVAC - Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida iz Petrova Jugoslav Jokić poklonio je danas božićnu pečenicu porodici Gligić iz sela Gornje Jaruške, u federalnoj opštini Lukavac.

Porodici Gligić, koja se jedina vratila u Gornje Jaruške, pokloni su stigli i od opštinske organizacije Crvenog krsta Petrovo i mještana zaseoka Pjeskulje u naselju Kakmuž.

Od ozrenskih domaćina Nenada Božića, Brane Dujkovića i Nebojše Popovića i drugih Gligići su dobili frižider, krevet, televizor, tepih, prehrambene i higijenske artikle i 200 KM novčane pomoći.

Sredinom decembra volonteri Crvenog krsta iz Petrova posjetili su ovu porodicu i uručili joj humanitarnu pomoć.

Gligići su jedini povratnici u ovo selo i žive isključivo od poljoprivrede.

Domaćin Rajko Gligić izjavio je tada Srni da mu je svaka pomoć dragocjena i da ga humanitarne organizacije rijetko posjećuju.

Kćerka Stana i njena dva maloljetna sina Stefan i Domenik žive u velikoj nemaštini, a velika im je želja da od nekoga dobiju motokultivator, kako bi lakše obrađivali zemlju u Jaruškama, selu koje je od Lukavca udaljeno 20 kilometara.

Aktivista Crvenog krsta iz Petrova Živorad Radić rekao je da Crveni krst pomaže uglavnom socijalno ugrožene u Petrovu, ali da je odlučeno da se pomoć pruži i Gligićima, u Federaciji BiH, jer su jedna od socijalno najugroženijih povratničkih porodica u federalnom dijelu Ozrena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije