Gradovi

Uručeni humanitarni paketi za siromašne porodice

Uručeni humanitarni paketi za siromašne porodice
Foto: Srna | Uručeni humanitarni paketi za siromašne porodice

KOTOR VAROŠ - Volonteri kotorvaroškog Crvenog krsta uručili su humanitarne pakete sa osnovnim prehrambenim proizvodima za 28 izrazito siromašnih porodica u mjesnim zajednicama Zabrđe, Obodnik, Vrbanjci, Kruševo Brdo, Grabovica, Vagani i Šiprage.

U petak, 4. novembra, prehrambeni paketi biće uručeni za još devet porodica u Maslovarama.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović rekao je da će ova jednokratna pomoć mnogima bar malo ublažiti svakodnevnu nemaštinu i pomoći da lakše prebrode posljedice epidemije virusa korona.

"Iako je bilo planirano da posjetimo 86 korisnika socijalne pomoći sa područja opštine, uspjeli smo obezbijediti humanitarne pakete za 37 porodica, odnosno za oko 80 korisnika", istakao je Brborović i zahvalio volonterima koji su učestvovali u akciji.

Brborović je pozvao sve donatore i ljude dobre volje da se uključe u veliku sabirnu akciju koja će se organizovati u Republici Srpskoj od 15. do 31. decembra.

"Opštinska organizacija Crvenog krsta ne raspolaže sa dovoljnim količinama humanitarne pomoći, tako da u ovoj akciji nisu obuhvaćene sve socijalno ugrožene porodice sa područja opštine. Vjerujem u pomoć dobrih ljudi i nadam se da ćemo do kraja godine obezbijediti pakete za sve one kojima je pomoć potrebna", naglasio je Brborović.

Humanitarni paketi su obezbijeđeni zahvaljujući Republičkoj organizaciji Crvenog krsta i Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Kotor Varoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije