Gradovi

Pratite nas na Google news

Uskoro stacionarna kamera za mjerenje brzine kretanja vozila

Uskoro stacionarna kamera za mjerenje brzine kretanja vozila
Foto: N.N. | Uskoro stacionarna kamera za mjerenje brzine kretanja vozila
Srna

TREBINJE - Na području Trebinja u narednom periodu biće postavljena stacionarna kamera za mjerenje brzine kretanja vozila, a u toku je postupak nabavke, istaknuto je danas na redovnoj sjednici Foruma za bezbjednost.

Na sjednici su razmatrana pitanja regulisanja saobraćaja kod osnovnih škola "Vuk Karadžić" u Policama i "Jovan Jovanović Zmaj" u Bregovima, kao i kod trebinjske Bolnice i Doma zdravlja, te posebno istaknut problem pristupa vozilima hitne pomoći tokom ljetne sezone kada je u ulicama oko ovih zdravstvenih ustanova izraženo saobraćanje autobusa ka Hercegovačkoj Gračanici.

"Neophodno je uključiti stručna lica koja će ponuditi adekvatna rješenja, jer angažovanje samo policije ne može dati željeni rezultat", jedan je od zaključaka Foruma.

Na sjednici je naglašeno da je trebinjska Policijska uprava uspješno riješila slučaj paljevine vozila iz protekle godine i formirala odjeljenje policijske stanice u Gorici, što je znatno doprinijelo poboljšanju bezbjednosti na području grada u ovoj godini, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Za sada su djelimično ostali nerealizovani raniji zaključci Foruma koji se tiču edukativnih i praktičnih radionica za mlade iz oblasti prevencije i borbe protiv narkomanije, vršnjačkog nasilja i djelovanja navijačkih grupa", jedan je od zaključaka Foruma.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije