Gradovi

Uskoro video-nadzor na šest raskrsnica

Uskoro video-nadzor na šest raskrsnica
Foto: N.N. | Uskoro video-nadzor na šest raskrsnica

​NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je danas Srni da će u ovoj opštini video-nadzorom biti pokriveno šest raskrsnica.

On je naveo da je u ponedjeljak, 17. decembra, u Banjaluci potpisao ugovor sa direktorom Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milijom Radovićem o projektu vrijednosti oko 14.500 KM za nabavku 12 kamera.

"Polovinu sredstava obezbjeđuje Agencija, a pola opština Novi Grad. Biće nabaljeno 12 kamera koje će biti postavljene na šest raskrsnica, od čega je pet na mjestima gdje se putevi nižeg ranga ukrštaju sa magistaralnim", rekao je Drljača.

On kaže da je opština Novi Grad prošle godine pokrenula projekat video-nadzora, kada je sredstvima iz budžeta kupljena oprema za video-nadzor područja kod Trga Mladena Oljače.

"Smatramo da je bitno da je gradsko područje pokriveno video-nadzorom u prvom redu zbog kontrole saobraćaja, jer će nadzor poslužiti i kao preventiva budući da će vozači obratiti više pažnje kada znaju za kontrolu. Osim toga, biće olakšan i rad policije jer će biti moguća lakša kontrola događaja. Posebno je bitna i kontrola dolaska i prolaska u situaciji kad znamo da i migranti prolaze teritorijom naše opštine", naveo je Drljača.

Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske sa oko 240.000 KM podržala je 25 projekata iz 17 jedinica lokalne samouprave namijenjenih unapređenju bezbjednosti saobraćaja, a ugovori su potpisani u ponedjeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije