Gradovi

Uspješna saradnja inspektorata i komunalne policije u Doboju

Uspješna saradnja inspektorata i komunalne policije u Doboju
Foto: Srna | Uspješna saradnja inspektorata i komunalne policije u Doboju

DOBOJ - Direktor Republičkog inspektorata Dragutin Škrebić kaže da je zadovoljan zajedničkim radom ovog inspektorata i gradske komunalne policije u Doboju kojim su uspješno odgovorili zadacima na poštovanju epidemioloških mjera s ciljem sprečavanja virusa korona.

Škrebić se zahvalio gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću za pomoć s obzirom na to da je u kritičnom periodu dobojska komunalna policija preuzela dio poslova republičkog inspektorata, dok su oni nadzirali granicu u skladu sa propisanim preventivnim mjerama."I taj dio posla moram priznati smo izvrsno uradili", izjavio je novinarima Škrebić, nakon današnje radne posjete dobojskoj Gradskoj upravi.

Škrebić je upozorio da je zbog opuštanja građana tokom praznika i svetkovina došlo do pogoršanja epidemiološke situacije, te najavio da će u narednom periodu republički inspektorat i gradska komunalna policija pojačanim kontrolama pokušati da spriječe širenje virusa korona.

On napominje da je svjestan da su pravni subjekti u teškoj situaciji i poručje da će se sankcije primjenjivati tek ako upozorenja ne budu poštovana.

Škrebić je rekao da je sa Jerinićem razgovarao i o budućem smještaju dobojskog inspektorata u administrativni centar koji treba da bude izgrađen, s obzirom na to da su trenutno smješteni u neuslovnim prostorijama.

On je najavio da će finansijski učestvovati u izgradnji novog objekta, te da će zahtjev za neophodna sredstva uputiti Vladi Republike Srpske prilikom projekcije budžeta nakon što bude utvrđena površina prostorija za dobojski inspektorat.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić da je izgradnja novog administrativnog centra zamišljena po sistemu ključ u ruke i da će to biti investicija od 25.000.000 KM.

"Projekat je završen. U fazi je revizija projekta. Trenutno Služba za javne nabavke priprema tendersku dokumentaciju, on će vrlo brzo biti objavljen", izjavio je Jerinić.

On kaže da se radi o bruto površini od 18.000 metara kvadratnih od čega 12.000 metara kvadratnih kancelarijskog prostora u kojem će biti smještene sva gradska odjeljenja i republičke institucije.

Jerinić je ukazao na značaj i ekonomsku opravdanost izgradnje novog objekta administrativnog centra, kao i na benefite koje će imati građati u ostvarivanju svojih prava.

Današnjem sastanku prisutvovao je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije