Gradovi

Uspješno završen humanitarni bazar u Prijedoru za Minju Matić

Uspješno završen humanitarni bazar u Prijedoru za Minju Matić
Foto: Srna | Uspješno završen humanitarni bazar u Prijedoru za Minju Matić

PRIJEDOR - Organizacija "Humanitarni bazar Republike Srpske" održala je danas na Trgu majora Zorana Karlice "Humanitarni bazar - Prijedor za Minju", a sav prihod biće uplaćen na račun za liječenje djevojčice Minje Matić.

Organizator Dragana Vrabičić ocijenila je humanitarni bazar, prvi ovakav u Prijedoru, izuzetno uspješnim.

"Prezadovoljni smo jer smo zbog lošeg vremena očekivali daleko slabiji odziv Prijedorčana, međutim, oni su sa najvišim ocjenama položili ovaj ispit humanosti", rekla je Vrabičićeva.

Ona je potvrdila da su Prijedorčani bili veoma aktivni proteklih sedam dana, donirali su razne predmete koji su danas prodavani bez određene cijene, a bila je postavljena i kutija za donacije.

Na bazaru je bila organizovana tombola po cijeni od 10 KM, ali je svaka bila dobitna.

Među humanim ljudima danas su se našli i prijedorski bajkeri, članovi Moto-kluba "Otpisani", koji su naglasili da su u svom gradu dio svake humane aktivnosti, tako da ni ovu nisu željeli da propuste.

Prijedorčani su svojim prilozima na ovaj način postali dio akcije prikupljanja sredstava za djevočicu Minju Matić iz Kragujevca, koja boluje od najtežeg oblika spinalne atrofije mišića tipa jedan.

Lijek za bolest postoji, ali u SAD, a za njega treba izdvojiti 2,4 miliona dolara.

Akciju prikupljanja sredstava pokrenula je Humanitarna organizacija "Budi human - Aleksandar Šapić", a trenutno je aktivan i "M:tel" humanitarni broj 1433.

Humanitarni bazar za Minju nastavlja svoje putovanje po Republici Srpskoj i jedan od narednih biće održan 28. novembra u Trebinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije