Gradovi

Usvojen budžet Mostara u iznosu od 91.161.151 KM

Usvojen budžet Mostara u iznosu od 91.161.151 KM
Foto: Srna | Usvojen budžet Mostara u iznosu od 91.161.151 KM
Srna

MOSTAR - Gradsko vijeće Mostara usvojilo je danas budžet za ovu godinu u iznosu od 91.161.151 KM.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić rekao je da na sjednici da nije bilo mnogo nezadovoljstva predloženim budžetom, te da će se do kraja godine vidjeti značajni pomaci u gradu.

Izražavajući zadovoljstvo zbog usvajanja budžeta, on je naveo da je 20 odsto sredstava predviđeno za projekte i da se zbog toga može reći da je budžet i razvojni.

"Dio tih sredstava je prenesen iz prethodnih godina. Naša obaveza je da već od sutra počnemo aktivnosti i da novac počnemo trošiti transparentno kako bi se do kraja godine u Mostaru vidjeli pomaci. Mislim da smo puno napravili samim tim da smo usvojili budžet", rekao je Kordić na konferenciji za novinare.

On je dodao da su danas usvojene i odluke o izmjenama upravljačkih struktura javnih preduzeća, te da će početi transformacija javnih preduzeća.

Kordić je istakao da je druga velika misija da dođu nove, moderne uprave i da se pokrene čitav grad, te dodao da je komunikacija sa članovima Vijeća urodila plodom.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić rekao je da je Gradsko vijeće već dalo doprinos i opravdalo očekivanja kada je riječ o budućnosti grada.

"Smatramo da je dio budžeta i razvojni i da se može dosta uraditi kada je u pitanju razvoj, a socijalni segmenti su pokriveni koliko smo bili u mogućnosti", istakao je Marić.

On je dodao da je interesantno da opozicija uopšte nije diskutovala o budžetu, već samo predložila amandmane, a dio njih je gradonačelnik s načelnicima odjeljenja prihvatio. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije