Gradovi

Više svjedoka saslušano zbog požara u UKC Tuzla

Više svjedoka saslušano zbog požara u UKC Tuzla
Foto: N.N. | Uviđaj u UKC Tuzla zbog požara sa smrtnom posljedicom

TUZLA - Po nalogu Tužilaštva TK istražitelji OKP PU Tuzla u nedjelju su obavili uviđaj u kovid odjelu u Klinici za plućne bolesti u Tuzli, Bolnica u Slavinovićima, nakon što je u ranim jutarnjim satima došlo do požara u kojem je smrtno stradala 52-godišnja M.H iz Kalesije, a uzrok požara još nije zvanično poznat.

Uz istražitelje PU Tuzla na uviđaju je bio i inspektor protivpožarne zaštite. Kako su juče kazali iz Kantonalnog tužilaštva Tuzla, u toku su saslušanja više osoba u svojstvu svjedoka te se pribavlja potrebna relevantna medicinska dokumentacija, kao i dokumentacija iz klinike o protokolu i načinu postupanja s pacijentima.

"Tužilaštvu će izvještaj dostaviti PU Tuzla, kao i inspektor protivpožarne zaštite. Kada se analiziraju pribavljeni dokazi biće utvrđeno da li je potrebno raditi određena vještačenja", rečeno je iz Tužilaštva.

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla su kazali da je požar izbio u jednoj bolesničkoj sobi, da je brzo ugašen i da se nije proširio na ostale dijelove bolnice. Navodno, prema nekim navodima, stradala žena je zapalila cigaretu pored boce s kiseonikom, a požar je primijetilo osoblje klinike. Međutim, to još zvanično nije potvrđeno. Osim žene koja je stradala, niko od preostalih 15 pacijenata koji su na kiseoničkoj potpori u kovid odjelu Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla nije povrijeđen.

Rad kovid odjela je u kasnim poslijepodnevnim satima u nedelju normalizovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije