Gradovi

Vakcinacija za sve zainteresovane u Mrkonjić Gradu

Vakcinacija za sve zainteresovane u Mrkonjić Gradu
Foto: Srna | Vakcinacija za sve zainteresovane u Mrkonjić Gradu

MRKONJIĆ GRAD - U Mrkonjić Gradu danas je organizovana vakcinacija za sve zainteresovane građane vakcinom "astra zeneka".

Epidemiolog u lokalnom Domu zdravlja "Dr Jovan Rašković" Milena Lukić rekla je Srni da je današnja imunizacija u prostorijama kulturnog centra "Petar Kočić" sprovedena bez prijavljivanja pacijenata u tim porodične medicine i da je zainteresovanost građana iznad očekivanja.

"Važno je da nisu imali simptome infekcije virusa korona u posljednjih 14 dana i da nisu bili u kontaktnu sa osobom pozitivnom na koronu", istakla je Lukićeva.

Ona je dodala da im je u planu da do kraja mjeseca "astra zenekom" vakcinišu sve zainteresovane, te da uporedo ide i vakcinacija "fajzerom", a sljedeće sedmice očekuju i vakcinu "sputnjik ve".

"Do sada smo vakcinisali oko 1.400 lica, sad idemo ubrzanim tempom. Kako nam se stabilizuje epidemiološka situacija, tako ubrzavamo proces vakcinacije. Želimo da se što veći broj ljudi vakciniše kako bismo septembar dočekali mirnije i rasterećenije", rekla je Lukićeva.

Ona je naglasila da se epidemiološka situacija stabilizuje, da kovid ambulanta u Domu zdravlja i dalje radi, ali sa znatno manjim pritiskom jer sada dnevno bude po dva do tri slučaja zaraženih virusom korona, što je znatno manje u odnosu na prije 15-20 dana kada je bilo i po 10 novih slučajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije