Gradovi

Vakcinisani predstavnici medija u Doboju

Vakcinisani predstavnici medija u Doboju
Foto: N.N. | Vakcinisani predstavnici medija u Doboju

DOBOJ - Umjesto na radnim zadacima, dvadesetak medijskih radnika iz cijele dobojske regije u petak smo zatekli u Institutu za javno zdravlje RS, u Regionalnom centru Doboj gdje su primili prvu dozu vakcine Sinofarm.

Prvi je na stolicu sjeo Aleksandar Lukić, novinar Srne, a svoje utiske nakon primljene vakcine sa nama su podijelile novinarke TV K3 i RTV Doboj, Dijana Dujić i Izabela Trgić.

„Nisam imala dilemu otkad se pojavila vakcinacija prosto nije mi bilo bitno ni koja vakcina, nego eto kad dođu na red medijskim radnicima odlučiću, mada smo mi imali izbor Sinofarm Astrazeneka, Sputnjik, ja sam se odlučila za kinesku, nema nekog posebnog razloga“, rekla je Dijana Dujić, novinarka K3.

Izabela Trgić, novinarka RTV Doboj,  smatra da bi svi trebali da se vakcinišemo, da zaštitimo kako sebe tako i druge.

„Nije boljelo, mali ubod, to je to“, dodala je ona.

Slobodan Čakarević, snimatelj TV K3 nije imao tremu, ni od vakcine, ali ni od kamere pred koju je stao.

„Kada su počeli da se prijavljuju medijski radnici prijavio sam se i ja, odlučio sam se za Sinofarm. Odluka za Sinofarm je prevagnula što je korona krenula iz Kine, pa smatram da su oni da kažem najbolje razvili tu vakcinu“, mišljenja  je Čakarević.

Igor Jovanović, uposlenik RTV Doboj. Kaže da su svi možda imali neke strahove, da li će tu biti možda nekih velikih nus pojava.

„ Naravno informisano se kroz medije i društvene mreže tako da sam vidio da nije bilo nekih strašnih posljedica za ljude pa sam odlučio da se i ja prijavim da se zaštitim, i sebe i svoju porodicu“, objašnjava Jovanović.

Marin Kvaternik, direktor Regionalnog centra Doboj Instituta za javno zdravlje RS, otkrio je da se većina medijskih radnika odlučila za Sinofarm, ili Sputnjik, ali u petak su svi vakcinisani Sinofarmom.

Na naše pitanje kojom vakcinom se on vakcinisao i šta bi poručio onima koji se dvoume o vakcinaciji, dr Kvaternik je odgovorio:

„Vakcinisao sam se vakcinom koja je u tom trenutku prva bila, moje opredjeljenje je bilo koja se pojavi  tom ću se vakcinisati, bila je u pitanju ruska vakcina Sputnik V. Ono što pokazuju višemjesečna iskustva u svijetu i kod nas prvo što je bitno za svaki lijek pa i vakcinu da ne naškodi i to se pokazuje u principu, da su sigurne vakcine, a pokazuju iskustva i djelotvorne“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije