Gradovi

Vatrogasci od vatrene stihije odbranili najstariju kafanu u Hercegovini

Vatrogasci od vatrene stihije odbranili najstariju kafanu u Hercegovini
Foto: Srna | Vatrogasci od vatrene stihije odbranili najstariju kafanu u Hercegovini

BILEĆA - Bilećki vatrogasci uspjeli su da odbrane od vatrene stihije najstariju kafanu u Hercegovini u selu Korita, a situacija na požarištu trenutno je stabilna, rekao je Srni komandir bilećke Vatrogasne jedinice Milan Šulović.

On je rekao da vatrogasci požar stavljaju pod kontrolu, a trenutno nisu ugroženi stambeni ni pomoćni objekti.

Prema njegovim riječima, požar se bio približio na 50 metara od čuvene kafane "Uskok" u Koritima, koju su vatrogasci uspjeli da odbrane.

On dodaje da je požar i dalje aktivan na nepristupačnom terenu, a gašenje otežava vjetar.

Veliki požar u bilećkom selu Korita izbio je danas u poslijepodnevnim časova, a u gašenju učestvuju bilećki i gatački vatrogasci sa više vozila kao i brojni mještani. 

Kako prenosi "Glas Srpske" vatrena stihija potpomognuta vjetrom ugrozila je danas kultnu kafanu "Uskok" koja boemsko hercegovačko drugovanje kazuje od 1928. godine. Nikada nije prestala sa radom, a danas, prema riječima vatrogasaca iz Gacka,  minute su je dijelile od takvog epiloga.

Heroji vatrogasci, iz Bileće i Gacka, koji tokom ljeta, skoro i da nemaju radno vrijeme, ali imaju veliku volju stati na prvu liniju odbrane, još jednom su pokazali da su brži od vatre, pa uz nadljudske napore, spasili su objekat koji je više od kafane za ljude toga kraja.

Iz Korita, gatački vatrogasci  prenijeli su kako je to izgledalo, ali i da vlasnica Novka Trklja duguje veliku zahvalnost vatrogascima koju su dali sve od sebe kako bi izbjegli katastrofu, prenosi "Glas".

Povezana vijest:

Veliki šumski požar kod Bileće: "Trka s vremenom da se spasi najstarija kafana na ovim prostorima"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije