Gradovi

Pratite nas na Google news

Vatrogasci uređuju obalu rijeke Une

Vatrogasci uređuju obalu rijeke Une
Foto: Srna | Vatrogasci uređuju obalu rijeke Une
Srna

NOVI GRAD - Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Novi Grad danas su počeli uređenje obale rijeke Une pored keja, obaloutvrde ove rijeke.

Starješina jedinice Nikola Rađenović rekao je Srni da su vatrogasci u akciju ove vrste uključeni prvi put. 

"Ranije smo bili povremeno angažovani u slučaju potrebe. Dogovorili smo sa načelnikom opštine da ove godine, pored svojih redovnih dužnosti održavamo dio obale uz kej i tako omogućimo da Komunalno preduzeće 'Komus' ima više vremena za uređenje grada. Ovo je naš doprinos ljepšem izgledu našeg grada", rekao je on. 

Rađenović kaže da dio obale rijeke Une uz kej u dužini oko dva kilometra uređuju četiri ekipe, odnosno osam vatrogasaca. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije