Gradovi

Vijek trebinjske Gimnazije: Susret generacija i nagrade najboljima

Vijek trebinjske Gimnazije: Susret generacija i nagrade najboljima
Foto: Vesna Duka | Vijek trebinjske Gimnazije: Susret generacija i nagrade najboljima

TREBINJE - Izložbom radova učenika Gimnazije "Jovan Dučić" koji su učestvovali na konkursu za najbolje likovne i literarne radove na temu "Vijek Gimnazije u Trebinju" u Muzeju Hercegovine u ovom gradu je počela manifestacija obilježavanja stogodišnjice ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Na literarnom konkursu najbolji je bio rad učenice trećeg razreda Mie Mijanović pod nazivom "Čas traje i trajaće", dok je na likovnom konkursu najbolji bio rad dvoje gimnazijalaca, Anastasije Tomić i Stanka Milovića.

Drugo mjesto kod literarnih radova je pripalo Luki Sušiću za rad "Ponosno hodim stoljetnim stazama", a treći je bio Mateja Aleksić, koji je napisao rad "Gimnazija imena Jovanova", dok je na likovnom konkursu druga bila Milica Zurovac, a treće mjesto pripalo je Nikoli Kukuriću.

Nagrađenim učenicima je prigodne diplome uručio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, ističući da je i sam bio iznenađen literarnim i likovnim promišljanjem nagrađenih učenika, uvjerivši se da se nastavlja dobra tradicija ove škole, ali i da sam grad u budućnosti ima na koga da računa.

"Uvjerili smo se i na ovaj način da Gimnazija nastavlja onim koracima kako je to bilo i na samom početku, nadograđujući znanje kod mladih ljudi punih stotinu godina, a tako će biti i u budućnosti", kazao je Ćurić, izražavajući zahvalnost bivšim i sadašnjim profesorima i učenicima koji su od ove obrazovne ustanove napravili pravu instituciju.

Mišo Pešić, direktor Gimnazije "Jovan Dučić" u Trebinju, napomenuo je da je ova izložba tek jedan mali segment obilježavanja jednog velikog jubileja, a ova manifestacija nije samo proglašenje najboljih radova, već je ideja menadžmenta škole bila da se u muzeju organizuje susret generacija.

"Ovdje su i oni koji su nekada radili u Gimnaziji i oni koji rade sada evocirali uspomene na neko prošlo vrijeme, a to će se nestaviti i nakon svečane akademije u čast velikog jubileja", kazao je Pešić.

Nagrađeni učenici su zahvalili Komisiji za ocjenu i procjenu radova Republičkog pedagoškog zavoda RS, ističući da im je čast i ponos što su upravo oni nagrađeni.

"Naša škola obiluje velikim brojem talenata i u pisanju, i u crtanju, i u mnogim drugim vještinama i znanjima, a sami profesori se trude da nam prenesu što više znanja kao osnovu daljeg obrazovanja, tako da je to sve skupa za mene vrlo značajno, kao i ova nagrada", kazala je Mia Mijanović, prvonagrađena za literarni rad.

Njeni školski drugovi Anastasija Tomić i Stanko Milović su takođe vrlo ponosni i zahvalni za osvojenom prvom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije