Gradovi

Više od 100 miliona KM uloženo u projekte i programe

Više od 100 miliona KM uloženo u projekte i programe
Foto: N.N. | Više od 100 miliona KM uloženo u projekte i programe

TREBINJE- Trebinjske lokalne vlasti su u poslednje četiri godine zajedno sa nosiocima privrednog i društvenog života grada i Republike Srpske, ali i uz pomoć Republike Srbije, realizovale 70 projekata i 54 programa značajna za razvoj grada Trebinja, za šta je izdvojeno preko 100 miliona maraka.

Ovo je rečeno danas u Kulturnom centru Trebinje, gdje su prezentovani realizovani projekti i programi koji su uneseni i u brošuru izdatu povodom njihove realizacije.

“Mi smo, i pored svih poteškoća, u prethodne četiri godine realizovali sve ono što smo planirali i obećali, a u pitanju su program podrške porodici, kao i infrastrukturni projekti, među kojim su nadoknade za novorođenčad i djecu iz ruralnih i socijalno ugroženih porodica, pomoć kod vantjelesne oplodnje, besplatna obrada zemljišta, besplatni sjemenski i drugi materijal, te uopšte podrška poljoprivrednicima preko Agrarnog fonda”, istakao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

On je napomenuo da je realizovano ili se realizuje 70 infrastrukturnih projekata, među kojim je uređenje glavne gradske ulice, Gradskog parka, ugrađivanje video nadzora, kao i vrtić “Srbija”, Duhovni centar Mrkonjići, popločavanje Starog grada, ali i uređenje ostale infrastrukture po prioritetima u svim mjesnim zajednicama.

Rade Drinjak, predsjednik najbrojnije trebinjske mjesne zajednice Gorica, potvrdio je da se sve radilo zajedničkim snagama, tako da su projekti koje su od njega tražili mještani delegirani u Gradsku upravu, gdje su uglavnom nailazili na odobravanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije