Gradovi

Višković: U projekte u Zvorniku uloženo oko pet miliona KM

Višković: U projekte u Zvorniku uloženo oko pet miliona KM
Foto: Arhiva NN | Višković: U projekte u Zvorniku uloženo oko pet miliona KM
Srna

ZVORNIK - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Zvorniku da je Vlada Republike Srpske u prošloj godini u razvojne projekte grada Zvornika uložila oko pet miliona KM.

Višković je, nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem, podsjetio da je od 2006. godine kroz razne projekte i pomoći gradu Zvorniku Vlada Republike Srpske izdvojila oko 190 miliona KM, uključujući i sredstva Investiciono-razvojne banke.

"Zvornik je bitan centar i nosilac razvoja regije Birač i sugurno je da će Vlada Republike Srpske nastaviti da pomaže gradu i ovoj regiji i u narednom periodu kako bi ovu regiju, Podrinje i ovaj dio Republike Srpske što više razvili", istakao je Višković.

Ističući da je zvorničkog gradonačelnika upoznao o trasi puta koji će se graditi od Rače prema Bijeljini, Višković je rekao da je Bijeljina usvojila prostorni plan u koji je uvrstila tu trasu.

Višković je naglasio da ga je Stevanović upoznao o projektima koji su u Zvorniku započeti u prošloj godini, od kojih se neki završavaju, a drugi su u toku.

"Definitivno, krenuće i rekonstrukcije Mosta kralja Prvog Aleksandra Karađorđevića koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik", rekao je Višković i dodao da je bilo riječi i o projektima koji se planiraju za ovu i 2020. godinu, te o rekonstrukciji Doma zdravlja i proširenje bolničkih kapaciteta Opšte bolnice.

"Dogovorena je dinamika radova, kada se raspisuju tenderi, kada se radi projektno-tehnička dokumentacija, odnosno šta u kom momentu treba da se radi", rekao je Višković.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da je bilo riječi o projektima za koje je Vlada Republike Srpske dala značajan doprinos njihovoj realizaciji.

"Razgovarali smo i o projektima čija će realizacija početi u toku ove i sljedeće godine, za koje takođe očekujemo podršku premijera i Vlade Republike Srpske", rekao je Stevanović i izrazio nadu da će grad Zvornik nastaviti dobru saradnju sa Vladom Republike Srpske.

Stevanović je rekao da je planirana izgradnja kružnog toka na raskrsnici u Karakaju prema Tuzli, kružnog toka kod kompanije "Alumina", rekonstrukcija zgrade Osnovnog suda u Zvorniku kako bi bile obezbijeđene dodatne prostorije za useljenje Okružnog i Privrednog suda, Tužilaštva i Pravobranilaštva.

Gradonačelnik je istakao da se radi na regulaciji korita rijeke Sapne, nastavlja se rekonstrukcija gradskih ulica, završava projekat fiskulturne dvorane, kao i drugi projekti značajni za Zvornik.

"Očekujemo da ćemo vlastitim sredstvima u toku ove godine početi realizaciju nove zgrade Gradske uprave", rekao je Stevanović i izrazio zahvalnost Viškoviću i Vladi Republike Srpske za podršku koju pružaju gradu Zvorniku.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Kolonija "Duga" za ostavljenu djecu
Gradovi

Kolonija "Duga" za ostavljenu djecu

Zemljotres pogodio Mostar
Gradovi

Zemljotres pogodio Mostar

Urušio se most na rijeci Spreči
Gradovi

Urušio se most na rijeci Spreči

Najčitanije