Gradovi

Višković: U projekte u Zvorniku uloženo oko pet miliona KM

Višković: U projekte u Zvorniku uloženo oko pet miliona KM
Foto: Arhiva NN | Višković: U projekte u Zvorniku uloženo oko pet miliona KM

ZVORNIK - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Zvorniku da je Vlada Republike Srpske u prošloj godini u razvojne projekte grada Zvornika uložila oko pet miliona KM.

Višković je, nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem, podsjetio da je od 2006. godine kroz razne projekte i pomoći gradu Zvorniku Vlada Republike Srpske izdvojila oko 190 miliona KM, uključujući i sredstva Investiciono-razvojne banke.

"Zvornik je bitan centar i nosilac razvoja regije Birač i sugurno je da će Vlada Republike Srpske nastaviti da pomaže gradu i ovoj regiji i u narednom periodu kako bi ovu regiju, Podrinje i ovaj dio Republike Srpske što više razvili", istakao je Višković.

Ističući da je zvorničkog gradonačelnika upoznao o trasi puta koji će se graditi od Rače prema Bijeljini, Višković je rekao da je Bijeljina usvojila prostorni plan u koji je uvrstila tu trasu.

Višković je naglasio da ga je Stevanović upoznao o projektima koji su u Zvorniku započeti u prošloj godini, od kojih se neki završavaju, a drugi su u toku.

"Definitivno, krenuće i rekonstrukcije Mosta kralja Prvog Aleksandra Karađorđevića koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik", rekao je Višković i dodao da je bilo riječi i o projektima koji se planiraju za ovu i 2020. godinu, te o rekonstrukciji Doma zdravlja i proširenje bolničkih kapaciteta Opšte bolnice.

"Dogovorena je dinamika radova, kada se raspisuju tenderi, kada se radi projektno-tehnička dokumentacija, odnosno šta u kom momentu treba da se radi", rekao je Višković.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da je bilo riječi o projektima za koje je Vlada Republike Srpske dala značajan doprinos njihovoj realizaciji.

"Razgovarali smo i o projektima čija će realizacija početi u toku ove i sljedeće godine, za koje takođe očekujemo podršku premijera i Vlade Republike Srpske", rekao je Stevanović i izrazio nadu da će grad Zvornik nastaviti dobru saradnju sa Vladom Republike Srpske.

Stevanović je rekao da je planirana izgradnja kružnog toka na raskrsnici u Karakaju prema Tuzli, kružnog toka kod kompanije "Alumina", rekonstrukcija zgrade Osnovnog suda u Zvorniku kako bi bile obezbijeđene dodatne prostorije za useljenje Okružnog i Privrednog suda, Tužilaštva i Pravobranilaštva.

Gradonačelnik je istakao da se radi na regulaciji korita rijeke Sapne, nastavlja se rekonstrukcija gradskih ulica, završava projekat fiskulturne dvorane, kao i drugi projekti značajni za Zvornik.

"Očekujemo da ćemo vlastitim sredstvima u toku ove godine početi realizaciju nove zgrade Gradske uprave", rekao je Stevanović i izrazio zahvalnost Viškoviću i Vladi Republike Srpske za podršku koju pružaju gradu Zvorniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije