Gradovi

Pratite nas na Google news

Višković i Vidović: Vlada će nastaviti podršku razvoju Rogatice

Višković i Vidović: Vlada će nastaviti podršku razvoju Rogatice
Foto: Srna | Višković i Vidović: Vlada će nastaviti podršku razvoju Rogatice
Srna

ROGATICA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

"Svi ključni projekti na ovom području rađeni su u saradnji sa Vladom Republike Srpske i to moramo i jasno i glasno da kažemo. Vlada Srpske će i dalje da bude partner ovoj lokalnoj zajednici, kao što pomaže i ostale opštine u Srpskoj", rekao je Višković, nakon susreta sa načelnikom opštine Rogatica Miloradom Jagodićem.

On je podsjetio da su najvažniji projekti uređenje korita rijeke Rakitnice, podrška poljoprivrednoj proizvodnji, adaptacija zgrada srednje i osnovne škole, u šta je uključena i Srbija sa finansijskom podrškom, regulacija trotoara u glavnoj ulici i drugo.

Višković je izrazio nadu da će Rogatica prebroditi sve političke i ekonomske prepreke na svom putu ka razvijenoj i modernoj lokalnoj zajednici, u skladu sa interesima građana, posebno mladih.

Govoreći kao potpredsjednik SNSD-a, on je poručio da je aktuelna vlast u značajnoj mjeri doprinijela razvoju Rogatice, zbog čega i na narednim lokalnim izborima očekuje apsolutnu pobjedu ove stranke, a samim tim i brži razvoj ove lokalne zajednice.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, koja je prisustvovala sastanku, pohvalila je rukovodstvo opštine Rogatica kao veoma aktivno i prisutno u komunikaciji sa resornim ministarstvima u Vladi Republike Srpske.

Ona je izrazila uvjerenje da će u ovoj lokalnoj zajednici biti sve više razvojnih i infrastrukturnih projekata, čiji su značaj republičke vlasti prepoznale i pružiće im adekvatnu podršku.

"Posebno što mi se sviđa jeste to što smo se ovdje uvjerili da stanovnici Rogatice ne odlaze sa područja opštine, što je velika prednost ove lokalne zajednice", istakla je Vidovićeva.

Ona je poručila da će Vlada Republike Srpske posebno cijeniti tu činjenicu i napore lokalne zajednice da mladim ljudima obezbijedi pristojnu i perspektivnu egzistenciju.

Prema njenim riječima, Rogatica ima sve uslove da u budućnosti bude veoma uspješna lokalna zajednica.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom Viškovića i Vidovićeve, ističući da je ovo bio veoma koristan susret tokom kojeg je analizirano aktuelno socio-ekonomsko, ali i političko stanje u ovoj lokalnoj zajednici.

On je potvrdio da je dosta riječi bilo o pokretanju proizvodnje u Fabrici prečistača, zatim u vezi sa aktivnostima na vraćanju Osnovnog suda u Rogaticu, a aktuelno je i otvaranje pogona firme "Mraz" sa Pala, koja bi u Rogatici trebalo da zaposli oko 30 tekstilnih radnika.

Jagodić je zahvalio Vladi Republike Srpske za ukupnu dosadašnju pomoć, ali i za podršku za buduće razvojne projekte na području Rogatice.

Prema njegovim riječima, to se posebno odnosi na realizaciju projekta utopljavanja lokalne osnovne škole, s ciljem postizanja standarda energetske efikasnosti, kao i sanacije dijela magistralnog puta Sarajevo-Višegrad, koji prolazi glavnom rogatičkom ulicom.

Nakon ovog sastanka Višković i Jagodić posjetili su proizvodne objekte Mesne industrije "Vizion".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije