Gradovi

Višković u Bileći: Za izgradnju vodovoda u selu Baljci 400.000 KM

Višković u Bileći: Za izgradnju vodovoda u selu Baljci 400.000 KM
Foto: Srna | Višković u Bileći: Za izgradnju vodovoda u selu Baljci 400.000 KM

BILEĆA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da će Vlada sa 400.000 maraka pomoći završetak radova na izgradnji vodovoda u selu Baljci i izdvojiti sredstva i za druge bitne projekte u ovoj opštini.

Višković je rekao da Bileća ima ambiciozne infrastrukturne projekte za naredni period i da će Vlada pružiti podršku za sve što je potrebno.

"Prvi prioritet je završetak sekundarne mreže u selu Baljci gdje su već Vlada Srbije i Vlada Republike Srpske dale za primarnu mrežu oko milion maraka i sada to treba završiti kako bi ljudi dobili vodu pred svoje domove. Mi ćemo pomoći, sa oko 400.000 maraka koliko nedostaje", rekao je Višković nakon sastanka sa načelnikom opštine Bileća Miljanom Aleksićem.

On je dodao da će Vlada pomoći i vjekovni projekat značajan za Bileću koji je započet, a to je rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže.

"Ovo je bitno za sve građane Bileće, kao i da se zaštiti Bilećko jezero jer iz njega građani koriste vodu za piće", rekao je Višković.

Višković je naveo da je na sastanku bilo riječi i o rekonstrukciji zgrade bilećke Biblioteke i ostalim planovima.

"Radiće se ovdje i kamp 'Tijana Bošković', to je već dogovoreno", naglasio je Višković.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić rekao je da je zahvalan Vladi Republike Srpske za sve urađeno i ono što je planirano u Bileći.

"Možda čak za osam godina, koliko sam načelnik, nisam imao bolji sastanak od ovoga sa premijerom Viškovićem, zato zahvaljujem u svoje ime, ali i ime građana Bileće", rekao je Aleksić.     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije