Gradovi

Višković u Foči: Što prije početi puteve ka Tjentištu i Šćepan Polju

Višković u Foči: Što prije početi puteve ka Tjentištu i Šćepan Polju
Foto: Srna | Višković u Foči: Što prije početi puteve ka Tjentištu i Šćepan Polju

FOČA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Foči da su zajednički prioriteti ove lokalne zajednice i Vlade da što prije počne izgradnja novih putnih pravaca prema Tjentištu i Šćepan Polju.

Višković je naveo da će izgradnjom moderne saobraćajnice Foča-Tjentište koja će ići novom trasom biti riješen vjekovni problem povezanosti Stare Hercegovine sa istočnom.

"U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije i, čim bude završena, ići će se u taj projekat", rekao je Višković.

Kada je riječ o projektu novog magistralnog puta prema Šćepan Polju u Crnoj Gori, Višković je rekao da projektno-tehnička dokumentacija još nije u potpunosti završena.

"Završen je idejni projekat, ali ne i glavni. Nisu riješeni ni imovinskopravni odnosi", naveo je Višković.

On je pohvalio Foču da je među najboljim opštinama u Srpskoj po domaćinskom odnosu prema budžetu, istakavši da manje od 25 odsto ide za lična primanja, a više od 30 odsto za kapitalne investicije, te desetak odsto za socijalna davanja.

"Malo je opština u Srpskoj koje se tako domaćinski odnose prema budžetu. Vlada je u proteklom periodu značajno pomagala ovu lokalnu zajednicu. Svi projekti su realizovani uz pomoć Vlade", istakao je premijer.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da su premijera upoznali o najvećim problemima ove lokalne zajednice, te da su, osim putne infastrukture, prioriteti opštine snabdijevanje strujom iz drugog pravca, kao i završetak obnove vodovoda i nastavak projekta energetske efikasnosti.

"Očekujemo pomoć Vlade za energetsku efikasnost objekta Osnovne škole `Sveti Sava`, koja je jedna od najstarijih u Srpskoj, kao i na objektu Medicinskog fakulteta", rekao je Mašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije