Gradovi

Pratite nas na Google news

Višković u Foči: Što prije početi puteve ka Tjentištu i Šćepan Polju

Višković u Foči: Što prije početi puteve ka Tjentištu i Šćepan Polju
Foto: Srna | Višković u Foči: Što prije početi puteve ka Tjentištu i Šćepan Polju
Srna

FOČA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Foči da su zajednički prioriteti ove lokalne zajednice i Vlade da što prije počne izgradnja novih putnih pravaca prema Tjentištu i Šćepan Polju.

Višković je naveo da će izgradnjom moderne saobraćajnice Foča-Tjentište koja će ići novom trasom biti riješen vjekovni problem povezanosti Stare Hercegovine sa istočnom.

"U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije i, čim bude završena, ići će se u taj projekat", rekao je Višković.

Kada je riječ o projektu novog magistralnog puta prema Šćepan Polju u Crnoj Gori, Višković je rekao da projektno-tehnička dokumentacija još nije u potpunosti završena.

"Završen je idejni projekat, ali ne i glavni. Nisu riješeni ni imovinskopravni odnosi", naveo je Višković.

On je pohvalio Foču da je među najboljim opštinama u Srpskoj po domaćinskom odnosu prema budžetu, istakavši da manje od 25 odsto ide za lična primanja, a više od 30 odsto za kapitalne investicije, te desetak odsto za socijalna davanja.

"Malo je opština u Srpskoj koje se tako domaćinski odnose prema budžetu. Vlada je u proteklom periodu značajno pomagala ovu lokalnu zajednicu. Svi projekti su realizovani uz pomoć Vlade", istakao je premijer.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da su premijera upoznali o najvećim problemima ove lokalne zajednice, te da su, osim putne infastrukture, prioriteti opštine snabdijevanje strujom iz drugog pravca, kao i završetak obnove vodovoda i nastavak projekta energetske efikasnosti.

"Očekujemo pomoć Vlade za energetsku efikasnost objekta Osnovne škole `Sveti Sava`, koja je jedna od najstarijih u Srpskoj, kao i na objektu Medicinskog fakulteta", rekao je Mašić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije