Gradovi

Mali: 200.000 evra za rekonstrukciju hitne pomoći u Drvaru

Mali: 200.000 evra za rekonstrukciju hitne pomoći u Drvaru
Foto: Tanjug | Vlada Srbije uplatila 200.000 evra za rekonstrukciju hitne pomoći u Drvaru

DRVAR - Ministar finansija Srbije Siniša Mali uručio je danas rukovodstvu Doma zdravlja u Drvaru ključeve mini-busa za potrebe ove ustanove, a Vlada Srbije je na račun Doma zdravlja uplatila 200.000 evra za rekonstrukciju hitne pomoći.

Mali je Domu zdravlja uručio i vrijednu donaciju medicinske opreme, u kojoj su dva respiratora, te dezinfekciona sredstva, zaštitna opreme i sve ono što su u ovoj zdavstvenoj ustanovi naznačili kao potrebu.

"Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je u januaru ovdje u Drvaru i obećao nabavku minibusa i novac za rekonstrukciju dijela Doma zdravlja i mi sada to obećanje ispunjavamo", rekao je Mali novinarima u Drvaru.

Prema njegovim riječima, Dom zdravlja će u narednih nekoliko dana ući u proceduru javne nabavke za potrebe hitne pomoći, nakon čega će početi rekonstrukcija.

"Posljednjih 30 godina nije ulagano u Dom zdravlja, a nakon završetka rekonstrukcije dijela ove ustanove građani Drvara i okolnih mjesta imaće modernu i opremljenu hitnu pomoć i to je pravi način da odgovornom politikom Srbija, sada kada je ekonomski jaka, pomogne svim Srbima ma gdje živjeli", poručio je Mali.

On je podsjetio, da je Srbija u posljednjih godinu dana opštini Drvar uplatila 1,4 miliona evra, što je vidljivo na svakom koraku, jer se infrastruktura mijenja i ulaže se u kvalitet života, što je, kako ističe, i bio cilj Vlade Srbije.

"Za dugoročnu stabilnost Drvara najvažnija je bila fabrika `Jumko`, koja je otvorena u januaru. Kao što je predsjednik Vučić i obećao, 80 žena radi u toj fabrici, njima i njihovim porodicama smo obezbijedili egzistenciju. Jako je važno da imate na koga da se oslonite, pogotovo u doba krize, a Srbija je uvijek tu za svoj narod", naglasio je Mali.

On je naveo da fabrika "Jumko" dobro posluje, radi punim kapacitetom i da se plate isplaćuju na vrijeme.

"U tu fabriku uloženo je oko 500.000 evra. Najveći problem u ovoj opštini bio je nezaposlenost, ali kad poslije nekoliko decenija napravite prvu fabriku u opštini, kada ljudi vide da mogu da rade, da će imati redovna primanja, onda je to potpuno druga perspektiva cijelog kraja", ističe ministar finansije Srbije.

On kaže da je Vlada Srbije u vrijeme pandemije virusa korona otvorila dva fronta, zdravstveni i ekonomski.

"Na prvom frontu smo se borili za živote naših građana i kroz dobre mjere zdravstvene zaštite uspjeli smo da pobijedimo pandemiju i Srbija je pokazala koliko je ozbiljna kada je kriza u pitanju", naglašava Mali.

S druge strane, dodaje on, drugi front je bila borba za radna mjesta, očuvanje fabrika i pogona.

"Vrijednost programa ekonomske podrške privredi je 5,1 milijardu evra, gdje kroz oslobađanje plaćanja poreza i isplatu tri minimalne zarade za 1.050.000 radnika, država Srbija prvi put u istoriji pomaže privatnom sektoru", napomenuo je Mali.

Mali je naveo da je za razliku od velikog broja jačih zemalja, koje su mnogo teže podnijele pandemiju virusa korona, Srbija izbjegla najcrnji scenario.

"Imali smo i treći front, a to je bila pomoć građanima van granica Srbije kao što to radimo danas u Drvaru. Ne samo da vodimo računa o ljudima u Srbiji vodimo računa o svim Srbima gdje god da žive", poručuje Mali.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije