Gradovi

Vlada će pomoći Modriči sa izgradnjom nasipa na Savi

Vlada će pomoći Modriči sa izgradnjom nasipa na Savi
Foto: Srna | Vlada će pomoći Modriči sa izgradnjom nasipa na Savi

MODRIČA - Izgradnja odbrambenog nasipa na rijeci Bosni prioritet je modričke opštine koji će Vlada Republike Srpske u narednom periodu finansirati kreditnim sredstvima Svjetske banke, izjavio je danas u Modriči premijer Srpske Radovan Višković.

Višković je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem, rekao novinarima da će realizacijom projekta, čija je vrijednost osam miliona KM, definitivno biti riješen problem poplava u Modriči.

On je podsjetio da je tokom majskih poplava Vlada Republike Srpske interventno reagovala na području Modriče, gdje je očišćen zapadni lateralni kanal i spriječeno plavljenje.

"U završnoj fazi je izgradnja kružnog toka u Modriči koji sa 450.000 KM fanansira Vlada i preduzeće 'Putevi Republike Srpske'", naveo je Višković.

On je istakao da je Vlada u razgovorima sa Evropskom investicionom bankom kandidovala nastavak projekta izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže za koju je ranije, uz podršku Vlade, obezbijeđeno 5.000.000 KM.

Načelnik Modriča Mladen Krekić rekao je da su, osim kapitalnih projekata, izgradnja odbrambenog nasipa i završetka kanalizacione mreže, prioriteti u ovoj opštini, kao i izgradnja kišne kanalizacije, te asfaltiranje ulica u novim naseljima.

"Na sastanku je razgovarano i o stanju u oblasti privrede, kao i o socijalnoj situaciji u Modriči koja je ocijenjena kao dobra", naveo je Krekić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije