Gradovi

Vladimir Lazić novi predsjednik GO SNSD Bijeljina

Vladimir Lazić novi predsjednik GO SNSD Bijeljina
Foto: Srna | Vladimir Lazić novi predsjednik GO SNSD Bijeljina

BIJELJINA - Vladimir Lazić izabran je večeras na izbornoj konferenciji u Bijeljini za predsjednika Gradskog odobra ove stranke.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je novinarima da je ovom izbornom konferencijom završen važan posao i čestitao Laziću na izboru za predsjednika Gradskog odbora.

On je rekao da je gradska organizacija SNSD-a u Bijeljini usmjerena na razvoj grada, o čemu će biti razgovora u narednim mjesecima.

Dodik je istakao da očigledno postoji nezadovoljstvo sa onim što čini gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović, dok skupštinska većina želi što bolju situaciju u gradu.

"Potpuno sam uvjeren, poznavajući kroz šta je prošla ova novoizabrana struktura prethodnih nekoliko mjeseci, da su uspostavljeni dobri temelji, da ćemo imati atmosferu jedinstava i saradnju sa koalicijom", naveo je Dodik.

On je rekao da je skupštinska većina privržena realizaciji razvojnih projekata u gradu, gdje postoje ozbiljni zastoji i dodao da je očigledno da sa gradonačelnikom ne dijele iste vrijednosti u vezi sa ubrzanim razvojem grada.

"Primijetio sam u samom centru grada zapuštenost što se tiče javne rasvjete, ulica. Time nismo zadovoljni. Grad je morao da to rješava, jer to ne smije da se dešava u ovako ozbiljnom gradu s ozbiljnim potencijalima. Gradonačelnik je postao opšti protivnik razvoja Bijeljine", naveo je Dodik.

Na pitanje da li pokreću opoziv Petrovića, Dodik je rekao da on uopšte nije toliko važan i da o njemu nisu pričali na ovoj izbornoj konferenciji.

Dodik je rekao da je SNSD u Bijeljini mnogo uradio, da su iza njih mnogi uspješni projekti, kao što su izgradnja obilaznice, bolnice, kanala.

"Sada to prebacujemo na novu dimenziju, a to je izgradnja auto-puta. Ovaj grad će biti jedna od centralnih tačaka nove putne komunikacije koja treba da poveže Banjaluku i Beograd, a i gasovod koji ide iz Srbije ka Banjaluci", naveo je Dodik.

On je rekao da će nastaviti da grade određene sadržaje koji su važni, da pomažu poljoprivredu odnosno ruralni sektor kako bi se ljudima na selu što više pomoglo.

"Sve je to uspješna politika SNSD kojom smo mogli da se ponosimo", istakao je Dodik.

On je rekao da se zalaže da bude najmanje 30 odsto žena u organima partije.

Novoizabrani predsjednik Vladimir Lazić rekao je da je Bijeljina jedna od najvećih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, a samim tim je izuzetno značajna za Srpsku.

On je naveo da će novoizabrani tim gradske organizacije SNSD-a raditi isključio u korist lokalne zajednice.

"Radićemo potpuno usaglašeno sa pravcima djelovanja viših nivoa vlasti Republike Srpske, Vlade, u skladu sa jednom dobrom, prosperitetnom Republikom Srpskom za budućnost", naveo je Lazić.

On je zahvalio svim članovima stranke koji su u demokratskoj atmosferi izabrali novo stranačko rukovodstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije