Gradovi

Pratite nas na Google news

"Vlasnici parcela sprečavaju igradnju drinskog nasipa"

"Vlasnici parcela sprečavaju igradnju drinskog nasipa"
Foto: Ilustracija | "Vlasnici parcela sprečavaju igradnju drinskog nasipa"
Srna

BIJELJINA - Izgradnju drinskog nasipa u Bijeljini još sprečava 130 vlasnika parcela u Janji.

Direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stefan Mitrović rekao je danas da se ovih 130 parcela u Janji nalazi na trasi dužine 2,8 kilometara planiranog drinskog nasipa, koji je potreban da se Semberija zaštiti od poplava.

"Uslovi za početak izgradnje drinskog nasipa steći će se onog momenta kada građani prihvate našu otkupnu cijenu ili zamjensko zemljište za njihove parcele koje se nalaze na trasi nasipa", rekao je Mitrović.

On je naveo da je ponuđena otkupna cijena zemljišta četiri konvertibilne marke po metru kvadratnom, a procjena zemljišta urađena je zajedno sa saradnicima iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Gradske uprave i Direkcije za izgradnju i razvoj grada Bijeljina.

"Mi smatramo da je ponuđena cijena dovoljna, stanovnici Janje se ne slažu, pa smo im ponudili zamjensko zemljište na sličnim lokacijama u Janji", naveo je Mitrović.

Gradonačelik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da se mještani Janje djelimično ne slažu ni sa cijenom, niti sa predloženom trasom drinskog nasipa.

"U Gradskoj upravi smo spremni da prihvatimo i da se poveća otkupna cijena zemljišta i da se eventualno koriguje trasa, zato što je neophodno da se zaštitimo od poplava", rekao je Mićić i dodao da to treba biti dogovoreno sa resornim ministarstvom i nadzorom projekta.

On je podsjetio da je dogovor ranije postignut sa građanima u centru Janje.

"Ili se moramo sporazumjeti, ili će drinski nasip čekati neka druga vremena", rekao je Mićić. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije