Gradovi

Pratite nas na Google news

Vlasnik motela u Srebrenici nudi besplatan smještaj za migrante

Vlasnik motela u Srebrenici nudi besplatan smještaj za migrante
Foto: Ilustracija | Vlasnik motela u Srebrenici nudi besplatan smještaj za migrante
N.N.

Vlasnik motela Alić u Srebrenici, Safet Alić odlučio je svoj motel dati na raspolaganje izbjeglicama. U motelu se može smjestiti oko pedesetak migranta, a Alić će plaćati vodu i električnu energiju.

Motel je sada prazan, ima 18 soba u kojima može boraviti bar po dvije osobe, i dva apartmana u kojima može stati osam ljudi. Alić im nudi smještaj do proljeća.

"Motel Alić je sada prazan, a gledam izbjeglice spavaju vani pa želim se staviti na raspolaganje. Ja od države ne tražim ništa, ja ću im plaćati vodu i struju, a država neka im plaća hranu. Ja imam 18 soba i dva apartmana. U dva aprtmana može stati komotno osam osoba, u 18 soba po dvije osobe", napisao je Alić na Facebooku.

On je pozvao odgovorne da mu se jave kako bi smjestili migrante u njegov hotel.

Pozvao je i druge sugrađane čije su kuće u Srebrenici prazne da ih ustupe na korištenje migrantima. Alić trenutno živi u Švicarskoj gdje ima svoju kompaniju koja već 15 godina uspješno posluje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije