Gradovi

Pratite nas na Google news

Voda u Sanskom Mostu i dalje nije za piće

Voda u Sanskom Mostu i dalje nije za piće
Foto: N.N. | Voda u Sanskom Mostu i dalje nije za piće
Z.Č.

SANSKI MOST - Voda s lokalnog vodovoda Kešnica, s kojeg se snabdijeva više od stotinu domaćinstava na području sela Kijevo, Čaplje i Tomina, u općini Sanski Most, i dalje nije za piće, ali ni za drugu upotrebu.

Ovo su pokazali rezultati najnovije zdravstvene analize uzoraka vode s tog vodovoda, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo USK.

"Radi zaštite zdravlja stanovništva obavještavaju se mještani da voda nije za piće niti za ličnu higijenu, kao ni za higijenu posuđa u kome se hrana priprema. Kako bi se građanima osigurala ispravna i pitka voda u narednim danima vršiće se distribucija vode cisternama, o čemu će mještani biti blagovremeno informisani", navodi se u dopisu pomenute ustanove.

Inače, do zagađenja pomenutog izvorišta došlo je prije desetak dana, kada se više desetina osoba sa stomačnim tegobama javilo u Dom zdravlja u Sanskom Mostu.

Mikrobiološkom analizom tada je izolirano prisustvo ešerihije, enterokoke te povećan broj ukupnih koliformnih bakterija. Još nije utvrđeno šta bi mogao biti uzrok onečišćenja izvorišta.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije