Gradovi

Vodotokovi u Trebinju pod kontrolom

Vodotokovi u Trebinju pod kontrolom
Foto: N.N. | Vodotokovi u Trebinju pod kontrolom

TREBINJE - Vodotokovi na području Trebinja su pod kontrolom, situacija je stabilna, a najavljene padavine ne bi trebalo značajnije da ugroze područje grada uz korito rijeke Trebišnjice, zaključak je današnjeg sastanka Gradskog štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je jedan od zaključaka današnjeg sastanka da je grad, uz pomoć Republičke uprave Civilne zaštite, spreman da određeni dio materijalno-tehničkih sredstava i ljudstva stavi na raspolaganje ugroženim opštinama u Srpskoj.

Direktor gradskog Javnog preduzeća "Ekologija i bezbjednost" Stevan Bekan rekao je da su službe Civilne zaštite podigle stepen pripravnosti iz preventivnih razloga i da će pratiti situaciju u gradu, kako bi se, zajedno sa ostalim nadležnim službama za vanredne situacije, pravovremeno reagovalo ukoliko bude bilo potrebe.

Na sastanku su, osim predstavnika Gradske uprave, prisustvovali i predstavnici preduzeća "Hidrelektrane na Trebišnjici", "Vode Srpske", kao i komunalnih i vatrogasnih službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije