Gradovi

Volonteri dijele namirnice za 100 socijalno ugroženih porodica

Volonteri dijele namirnice za 100 socijalno ugroženih porodica
Foto: Srna | Volonteri dijele namirnice za 100 socijalno ugroženih porodica

KOZARSKA DUBICA - Volonteri Crvenog krsta opštine Kozarska Dubica počeli su danas obilazak i podjelu paketa životnih namirnica i brašna za 100 socijalno ugroženih porodica na području ove lokalne zajednice.

"Brašno, ulje, šećer, ribu i ostale životne namirnice Dubičanima danas uručuje 25 dobrovoljnih punoljetnih volontera iz Kozarske Dubice, koji su se, u situaciji vanrednog stanja i sprečavanja širenja virusa korona, stavili na raspolaganje opštinskoj organizaciji Crvenog krsta", potvrdio je sekretar Crvenog krsta Goran Gajić.

Gajić je apelovao da i drugi koji su u mogućnosti pomognu sugrađanima koji žive na rubu egzistencije, a kojima su, osim hrane, neophodna i sredstva za higijenu i dezinfekciju.

Paketi životnih namirnica vrijedni 2.000 KM donacija su načelnika opštine Kozarska Dubica Radenka Reljića i poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darka Banjca, dok je 100 vreća brašna od po 10 kilograma donirao vlasnik proizvodnog trgovačkog preduzeća "Jelena" iz Kozarske Dubice Marko Vlajsević.

Spisak korisnika donacije sačinio je Centar za socijalni rad Kozarska Dubica.

Tročlanoj porodici koja u veoma teškim uslovima živi u selu Babinac, paketima osnovnih životnih namirnica i higijenskih potrepština danas su pomogli načelnici odjeljenja u opštinskoj upravi Kozarska Dubica Darijan Babić i Duško Bodilović.

Oni su apelovali na ljude koji su u mogućnosti da pomognu onima kojima je pomoć potrebna i naglasili da nečiji mali doprinos, u trenutnoj situaciji, nekome znači mnogo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije